Обявиха частично бедствено положение в Лом

0
Причината е поройният дъжд, който е съсипал част от инфраструктурата в общинския център и селата Орсоя и Сталийска махала
Причината е поройният дъжд, който е съсипал част от инфраструктурата в общинския център и селата Орсоя и Сталийска махала Снимка: Facebook / Община Лом

Причината е поройният дъжд, който е съсипал част от инфраструктурата в общинския център и селата Орсоя и Сталийска махала

Частично бедствено положение е обявено в община Лом, съобщиха от администрацията на фейсбук страницата си.

Причината е поройният дъжд, който е съсипал част от инфраструктурата в общинския център и селата Орсоя и Сталийска махала. Според заповедта на кмета д-р Георги Гаврилов частичното бедствено положение ще важи до 17:00 часа на 28 юни. От Общината информират, че заради пропадания на пътната настилка, вследствие на дъжда, четвъртокласният път Сталийска махала - Орсоя е затворен за движение. В момента нанесените щети вече се оценяват и се извършват възстановителни работи.

Силният дъжд на 24 срещу 25 юни причини наводнения и в два квартала на Монтана, както и в селата от общината Студено буче, Войници, Доктор Йосифово, Винище, Горна Вереница, Николово и Долно Белотинци. Според информация от Община Монтана за кратко са паднали 70 литра на квадратен метър. Кметът Златко Живков обобщи, че това е най-тежкият като наводнения юни от 20 години насам, а от началото на месеца досега три пъти общината е влизала в извънредни ситуации. От Община Монтана съобщиха, че в момента ситуацията е овладяна, но щетите тепърва ще се оценяват и отстраняват, предаде БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Нема се плашите Бугари
    В Русе сме в Пълно бедствено положение, след като на Бенчо му дойде Цикъла. А и не се знае кога ще му спре Цикъла.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари