Обявиха частично бедствено положение в град Дунавци

0
Река Войнишка е излязла от коритото си в района на квартал „Видбол“ и е заляла дворове, приземни етажи на къщи и стопански постройки
Река Войнишка е излязла от коритото си в района на квартал „Видбол“ и е заляла дворове, приземни етажи на къщи и стопански постройки Снимка: Телевизия Видин / Фейсбук

Река Войнишка е излязла от коритото си в района на квартал „Видбол“ и е заляла дворове, приземни етажи на къщи и стопански постройки

Частично бедствено положение е обявено в град Дунавци.

Във връзка със създалата се обстановка след обилните дъждове тази нощ, бе свикано заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия. То се проведе под председателството на Светослав Скорчев, заместник-кмет по устройство на територията и развитие на инфраструктурата на Община Видин. С негова заповед, след решение на кризисния щаб бе обявено частично бедствено положение за част от територията на най-голямото населено място в общината, предаде БТА.

Към 22:00 ч. през изминалата нощ река Войнишка, която преминава през Дунавци, е излязла от коритото си в района на квартал „Видбол“ и е заляла дворове, приземни етажи на къщи и стопански постройки на около 60 имота.

Екипи на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението са се отзовали на сигналите и тази сутрин е започнало отводняване.

Шест души са евакуирани и настанени в кметството на град Дунавци. В придошлите води са се издавили и много домашни животни. Създадена е организация за тяхното събиране и загробване през утрешния ден.

Информация за обстановката и за хода на аварийно-възстановителните дейности ще се докладва периодично на дежурния служител в Община Видин, а при необходимост ще се активира и Доброволното формирование към Общината.

Срокът за действие на частичното бедствено положение е до отпадане на обстоятелствата, но не повече от 7 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари