Обявиха бедствено положение в Предбалкана

0

"Карловското село Розино е под вода", съобщи кметът Ангел Шаламанов, цитиран от БЛИЦ.

Около 19.30 часа се е изляло огромно количество дъжд и е паднала градушка с големината на орех.

Цели улици са разрушени и отнесени от водата, наводнени са над 50 къщи в центъра на селото и в ромската махала. Има запушени шахти и отнесени пътни ивици.

В момента кметът на община Карлово Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Данка Зидарова и Антон Минев, секретарят Стефан Стефанов са на място, екипи на Гражданска защита се борят с водната стихия. Със съдействието на кмета на Розино Ангел Шаламанов фадрома и багер разчистват наслагванията по улиците. На място е един екип на РС „ПБЗН” с началник старши инспектор Чалъмов, сформират се още два екипа, които да се включат в отводняването на къщи и улици

В Клисура положението също е тревожно. От Балкана в дерето Селски дол се е изсипало огромно количество вода. Срутила се е подпорна стена. По улиците има отнесени настилки, но те са значително по-малки от колкото тези в Розино. Водата носи със себе си дървета и камъни. Местната власт е на крак и под тревога, за щастие до момента няма подадени сигнали за бедстващи хора. 

В 21 часа кметът на община Карлово Емил Кабаиванов обяви частично бедствено положение за Розино, Клисура и Слатина. По пътя Розино-Слатина има много паднали дървета, които пречат на движението.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари