Частично бедствено положение в община Димово

1
Отнесена е настилка по улиците
Отнесена е настилка по улиците Снимка: БНР

Наводнени са приземни етажи, мазета и дворове на над 20 къщи

Частично бедствено положение е обявено в община Димово, заради поражения от проливния дъжд. Наводнени са приземни етажи, мазета и дворове на над 20 къщи. Отнесена е настилка по улиците.

"От 14 часа почна един дъжд, има два часа, ама такъв проливен дъжд. Дойде отгоре водата тук като река, до портата... Дивани, печки, хладилници, всичко е вътре във вода... Изрови тротоари, изрови улица, напълни мазета...", разказаха хора от Димово, предава БНР.

"Огромно по количество дъжд. Дойде приливна вълна буквално, от земеделска земя и от канала на Макреш, който не може да поеме явно водата. Всичко влиза в един дол, удря първите къщи и надолу се заливат всички други къщи. Сериозно е положението, инфраструктурата е също компрометирана напълно", обясни кметът на общината Светослав Славчев.

Частичното бедствено положение ще остане до нормализиране на ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари