Обявиха бедствено положение в Дългопол

3
Североизточна България е най-засегната от преминаващия студен фронт
Североизточна България е най-засегната от преминаващия студен фронт

Североизточна България е най-засегната от преминаващия студен фронт

Община Дългопол обяви бедствено положение, съобщава на официалната страница на Общината във фейсбук кметът Георги Георгиев.

В обръщението си към жителите на общината той припомня, че Североизточна България е най-засегната от преминаващия студен фронт. Кметът припомня, че някои общини в областта вече са обявили бедствено положение.

Всички общини от региона имат проблеми с енергоснабдяването, екипи на „Електроразпределение Север“ работят по отстраняване на авариите по 20 киловолтовата мрежа и в нашата община“, пише в поста си Георгиев. Затворени за движение са редица пътища в област Добрич, а в област Варна пътищата към Добрич, Вълчи дол и Кичево са с ограничения в придвижването на моторни превозни средства.

Покривът на читалището в Дългопол е частично разрушен, а изолацията на Детска градина “Детелина“ е частично паднала, съобщава още кметът и уточнява, че поради гореизброените причини и с цел даване на възможност за защита на общинската и частна собственост пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и Агенция „Социално подпомагане“ към Министерството на труда и социалната политика, обявява бедствено положение на територията на община Дългопол от днес.

В областта бедствено положение вече обявиха общините Варна, Вълчи дол и Суворово, предава БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари