Обявиха бедствено положение в Берковица

0
В общината са постъпили над 100 сигнала за наводнени къщи
В общината са постъпили над 100 сигнала за наводнени къщи

В общината са постъпили над 100 сигнала за наводнени къщи

Пороен дъжд падна в късния следобед в Берковица, съобщи говорителят на местната община Бойка Попова. За около час са паднали 68,6 литра на квадратен метър.

В последните два часа в общината са постъпили над 100 сигнала за наводнени къщи, отнесени настилки от улици и повредени от стихията автомобили в различни части на Берковица. Няма пострадали и бедстващи хора, а квартал „Раковица“ и село Бързия, които пострадаха най-тежко при предишните поройни дъждове на 1 и 4 юни, сега не са засегнати сериозно, уточни Попова.

В момента в община Берковица заседава кризисният щаб за действия при бедствия и аварии, който е взел решение да бъде обявено бедствено положение.

Всичката налична техника на общината и на пожарната в града, както и екипи от други селища, работят по разчистване на улици и отводняване.

Според очевидци, публикували снимки и видео в интернет, водата е достигнала метър и половина в ниските точки на централната част на Берковица. Тя е влачила със себе си пейки, контейнери за смет, отпадъци и дори автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ачо
    Състоянието на коритото на реката, която се ползва за сметище е основна причина за бедствиетои преливането ! Всевъзможни битови боклуци, мебели дори, перални. Реката минава покрай махалата! Изсичането на горите в района, както и в голяма част от Стара планина също оказва пагубно въздействе. Природата не е беззащитна! Питайте някой 80 годишен имало ли е такова нещо преди! Имка ци@ани милионери там, 100% ще окажат помощ на пострадалите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари