Армията влиза в бедстващата Берковица

0
Военнослужещите ще окажат необходимата помощ със специализирана техника
Военнослужещите ще окажат необходимата помощ със специализирана техника Снимка: Фейсбук

Военнослужещите ще окажат необходимата помощ със специализирана техника

Правителството предприема спешни мерки за опазване сигурността на бедстващото население след пороя в Берковица, област Монтана и в ботевградското село Врачеш. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Няма данни за пострадали хора, допълват от там.

Вчера в община Берковица заседава кризисният щаб за действия при бедствия и аварии, който взе решение да бъде обявено бедствено положение. За около час паднаха 68,6 литра на квадратен метър.

С разпореждане на премиера акад. Николай Денков българската армия ще се включи в усилията за преодоляване на последствията от наводнението в Берковица.

Военнослужещите ще окажат необходимата помощ със специализирана техника и ще съдействат за почистване на най-засегнатите райони на града. Премиерът е в постоянен контакт с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, се посочва в съобщението.

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков екипи на Областно пътно управление – Монтана също се включват в дейностите по овладяване на ситуацията. Екипи на службата ще извършват наблюдение и на стената на яз. „Мишковец“ в землището на населеното място заради повишеното ниво на водоема.

Екипите на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР са на място и работят. Директорът на ПБЗН Александър Джартов посети пострадалите райони и е в постоянна връзка с вътрешния министър Калин Стоянов. От „Пожарна безопасност и защита на населението“ информират, че нивото на язовир „Клисурица”, община Монтана, се нормализира. На място с хидромоторна помпа работят служители на главната дирекция. В Берковица работят общо четири екипа.

Засегнато от проливни дъждове е и ботевградското село Врачеш, където работят пет екипа на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Всички екипи остават по места цяла нощ, посочват още от МС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари