Обявиха 76 свободни работни места за младежи в Русе

0
Дванадесет работодатели представиха дейността на фирмите си по време на специализирана трудова борса
Дванадесет работодатели представиха дейността на фирмите си по време на специализирана трудова борса

Дванадесет работодатели представиха дейността на фирмите си по време на специализирана трудова борса, насочена към заетост на младежи в различни области на местната икономика.

 Тя се проведе днес във фоайето на дирекция ”Бюро по труда”, предаде Арена Медиа.

Те обявиха общо 76 свободни работни места предимно в сферата на машиностроенето, енергетиката, химическата промишленост, търговията и услугите, хотелиерството и ресторантьорството, полиграфията и др. Презентирани бяха и обявените места за набиране на резервисти в БА.

Най-много свободни работни места обявиха от „Топлофикация” АД – 20.

За първа година във форума взеха участие и обявиха СРМ „Банка ДСК” АД и „Мобилтел” ЕАД.

Борсата бе посетена от 125 регистрирани безработни младежи до 29 години от община Русе, както и ученици от професионални гимназии в града. Младите хора проявиха интерес към всички работодатели, като проведоха индивуални разговори и предоставиха своите автобиографии. Интерес младите хора проявиха и към обособения щанд за информация и СРМ по EURES, те бяха консултирани за услугите, предлагани от европейската мрежа за мобилност. На борсата присъстваха и представители на Кариерния център към Русенски университет “Ангел Кънчев”, които също консултираха младите русенци.

Общите констатации от обратната връзка с присъствалите на трудовата борса са, че я намират за полезна като възможност за директни контакти с работодателите. От своя страна работодателите изразиха задоволство от срещите с търсещите работа лица и готовност за участие и в други подобни мероприятия.

На откриването на Младежката трудова борса присъстваха ректорът на РУ „Ангел Кънчев”проф.д-р Велизара Пенчева, представители от ДРСЗ-Русе.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари