Обвиниха световен шампион за смъртта на съпругата му

0
Австралиецът Роан Денис е блъснал с колата си Мелиса Хоскинс
Австралиецът Роан Денис е блъснал с колата си Мелиса Хоскинс Снимка: Instagram

Австралиецът Роан Денис е блъснал с колата си Мелиса Хоскинс

Австралиецът Роан Денис, който е двукратен световен шампион в колоезденето по часовник през 2019 и 2019, бе арестуван в Аделаида и обвинен за непредумишленото убийство на съпругата си Малиса Хоскинс, предаде АФП, цитирана от БТА.

32-годишната Мелиса Хоскинс, която е австралийска колоездачка, която е специализиране в бягането по часовник и преследването на писта, е починала в болницата заради "сериозни травми", уточни полицията, като съобщи още, че "шофьорът е познат на жената", без да уточнява името му.

Според австралийските медии Мелиса Хоскинс е била блъсната от кола, която е била шофирана от 33-годишния Денис.

Австралиецът обяви края на кариерата си преди години, като още има договор с тима Йъмбо-Висма. Той бе освободен под гаранция, но ще се яви на дело през месец март. Денис е бил два пъти световен шампион и отборно (2014 и 2015), както и има бронзов медал на Олимпийските игри през 2020. Той печели и един етап от колоездачната Обиколка на Франция през 2015, един етап на Джиро и два на Вуелта. Той има и сребърен медал от преследването на писта на Олимпийските игри през 2012.

Международната асоциация на жените колоездачни обяви, че е "шокирана" от инцидента с Малиса Хоскинс. "Ние мислим за всички, които я обичаха, като започнем с децата ѝ, и които са имали шанс да карат с нея по време на краткия ѝ живот", написаха от асоциацията в социалните мрежи.

Хоскинс сложи край на кариерата си през 2017 и се омъжи за Денис през 2018, като семейството има две деца. Тя беше част от отбора на Австралия, който спечели световната титла на писта във Франция през 2015. Тя представлява страната си на Олимпийските игри през 2012 и 2016.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари