Обвиниха Майкъл Джексън в плагиатство

0
Кралят на поп музиката бил и доста стиснт
Кралят на поп музиката бил и доста стиснт Снимка: Ройтерс

Известният продуцент Куинси Джоунс, който стои зад най-големите успехи на Майкъл Джексън, обвини поп идола, че е плагиатствал няколко от своите парчета, включително и легендарната песен "Billie Jean".

"Нямам желание да го казвам публично, но Майкъл открадна доста песни", каза 84-годишният продуцент, който е участвал в създаването на албуми като "Thriller" и "Bad".

"Той бе толкова макиавелистичен, колкото е възможно", добави той в интервю за сайта Vulture. Куинси Джоунс не пропусна да покаже приликите между класическото парче на Майкъл Джексън "Billie Jean" и "State of Independence" на кралицата на диското Дона Съмър, което излиза няколко месеца по-рано. Продуцент и на двете е Куинси Джоунс, съобщава БГНЕС.

На първо слушане приликите между двете не са толкова големи, но когато се направи по-внимателен звуков анализ, има сходни елементи.

Куинси Джоунс обвинява Майкъл Джексън, който почина през 2009 г., че е бил стиснат. Бившият член на групата „Джаксън файв“ отказал да кредитира своя пианист Грег Филигейнс за неговия хит "Don't Stop 'Til You Get Enough".

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари