Обвиниха гръцкия бизнесмен Йоанис Козас в три престъпления

2
Той е задържан повторно в ареста за 72 часа
Той е задържан повторно в ареста за 72 часа

Той е задържан повторно в ареста за 72 часа

Гръцкият бизнесмен Йоанис Козас, чиято бивша съпруга беше пребита зверски преди месец в Благоевград, е задържан повторно в ареста за 72 часа.

Преди седмица той бе заловен да шофира автомобила си след употреба на наркотици, а при обиск в дома му в село Дъбрава бяха открити наркотици, незаконни оръжия и боеприпаси.

Срещу Йоанис Козас, който е гръцки гражданин, но от години живее в Благоевград и управлява две фабрики за преработка на маслини, са повдигнати три обвинения - за шофиране след употреба на наркотици, за държане на марихуана и за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси, информира БНР.

С прокурорско постановление той бе задържан за 72 часа в ареста. Там обаче на два пъти му прилошало и се наложило да бъде откаран в болница. След като бил прегледан лекарите, които установили, че няма пречка за задържането му, 64-годишният мъж отново бил върнат в следствения арест.

Преди седмица Йоанис Козас беше арестуван в Благоевград за шофиране след употреба на наркотици. При последвало претърсване в къщата му в близкото село Дъбрава, полицията откри близо 200 грама марихуана и истински боен арсенал - десет ловни и една въздушна пушки, пистолет, револвер и над 3000 броя патрони с различен калибър.

Тогава той беше освободен от ареста, тъй като представил медицински документ, според който здравословното му състояние не позволявало да бъде задържан.

Преди месец бившата съпруга на гръцкият бизнесмен, Стефка Терзийска, беше пребита зверски пред гаража на дома си и загуби едното си око.

Срещу извършителя, 21-годишния Кирил Лукаров, е повдигнато обвинение за опит за умишлено убийство.

Според семейството обаче, поръчителят на престъплението е бившият съпруг на Терзийска и баща на двамата им сина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари