Обвиниха 88-годишна жена за убийството в блок "Родина"

0
Жената е задържана за срок до 72 часа
Жената е задържана за срок до 72 часа Снимка: БГНЕС

На 88-годишна жена е повдигнато обвинение за убийството на 68-годишния мъж в Русе.

Това съобщиха от ОДМВР - Русе.

На 28 февруари в 17.27 часа в дежурната част на Областната дирекция на МВР в Русе, чрез тел. 112, постъпва сигнал за убийството на мъж в жилище на ул. "Родопи" в Русе. Изпратените на адреса полицейски служители установяват в една от стаите трупа на 68-годишен русенец, като е имало следи от удари по главата му.

По случая служители на ОДМВР – Русе започнаха разследване, в хода на образувано досъдебно производство, под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе. Предприеха се всички необходими оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на причините и обстоятелствата, довели до смъртта на мъжа, както и извършителя на деянието. В резултат на своята работа разследващите са събрали достатъчно данни, че автор на престъплението е 88-годишна жена от Русе. Двамата са живеели в едно домакинство.

На жената е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 116, ал. 1 от НК. С постановление на прокуратурата тя е задържана за срок до 72 часа. Работата по досъдебното производство продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари