Обвинението срещу Мирослав Боршош пропадна и на втора инстанция

0
Бившият директор на НДК е невинен, потвърди Апелативният съд
Бившият директор на НДК е невинен, потвърди Апелативният съд Снимка: БТА

Бившият директор на НДК е невинен, потвърди Апелативният съд

Апелативният съд в София постанови оправдателната присъда на столичния зам.-кмет Мирослав Боршош, който е обвинен за нецелево изразходване на над 3 млн. лв. бюджетни средства, неизгодни сделки, присвояване и безстопанственост. Бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев е признат за виновен за заплаха и принуда и получава условното наказание от 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок, информира вестник СЕГА.

По този начин тричленният състав на САС с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова изцяло потвърждава постановените присъдите на Софийския градски съд по наказателно дело срещу Боршош и Кръстев. Първа инстанция разби на пух и прах работата на прокуратурата. За обвинението за нецелево разходване на средства например съдията обясни, че е изначално несъставомерно и да го изследва е било загуба на време, но е нямал избор, тъй като е внесен обвинителен акт.

Прокурорите по делото твърдят, че бившият директор на НДК Мирослав Боршош е сключил 15 неизгодни сделки, от които държавата е била ощетена с над 3 млн. лв. Сред тях са договор за лизинг на лек автомобил "Лексус", както и договор с външна адвокатска кантора, вместо да ползва юрисконсултите на НДК. Съдът не се съгласи с прокуратурата и че Боршош е извършил престъпление, като поръчал нов сайт на НДК на нова фирма, вместо да потърси фирмата, правила стария.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    112
    А бе не можеш да осъдиш любовника на ''хубавото Наде '' и на Румяна Бъчварова ! На тоя и двете му глави ''работят'' .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари