Обстановката в Гърция остава изключително тежка

1
Две села в Тесалия са в готовност за евакуация заради преливащо езеро
Две села в Тесалия са в готовност за евакуация заради преливащо езеро Снимка: ЕПА / БГНЕС

Броят на жертвите от бедствието достигна до 11

Още един човек е бил открит мъртъв след наводненията в Централна Гърция през тази седмица. С него броят на жертвите от бедствието достигна до 11, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

Както предава АНА-МПА, последната жертва е 77-годишен мъж, чието тяло е било открито чак на остров Евбея. Той е изчезнал при наводненията от плаж край Волос.

Тревога буди и съдбата на хората, които все още се намират в неизвестност. Броят им в момента по данни на министерството на гражданската защита и климатичната криза е шест.

От вчера магистралата Солун - Атина отново е затворена в района на град Лариса, където преля река Пеней.

От снощи опасно се покачват и водите на езерото Карла край Волос, като в резултат са залети големи райони и в югоизточната част на Тесалия. Две села в района са получили предупреждение за готовност за евентуална евакуация. От гръцкия генерален щаб съобщиха, че хеликоптерите, базирани в близката база Стефановикио, са в безопасност.

Редица села в Тесалия бяха евакуирани, но много хора все още остават блокирани в наводнените селища. Между 7 и 9 септември по въздуха са били спасени 767 души, на много места с въздушни средства се доставя храна, вода, лекарства и завивки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари