Общопрактикуващ лекар: Грипът се отличава с изключително тежко начало

1
Според медика заболяванията трябва да се диагностицират от специалист
Според медика заболяванията трябва да се диагностицират от специалист Видео: NOVA

Според медика заболяванията трябва да се диагностицират от специалист

COVID протича като обичайна вирусна инфекция. В моята практика има увеличение на случаите, коментира д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар. Той уточни, че грипът се отличава с изключително тежко начало. „COVID започва малко по-леко, ако пациентът не бъде тестван няма как да определим от какво е заболял”, подчерта той, цитиран от NOVA. По думите му за коректна диагноза и адекватно лечение тест трябва да бъде направен.

„За нас най-големият проблем остава самолечението, когато пациентът се влоши за пореден път лекарите сме виновни”, уточни медикът.

Д-р Мирослав Спасов добави, че в неговата практика има диагностицирани деца с грип „Б”. „Обикновено той е предшественик на грип „А”. Предстоят празници нека хората, ако могат да ограничат социалните контакти, защото събирането в затворени пространства стимулира разпространението на всички зарази заболявания”, каза той.

Медикът добави, че грипът срива имунитета, затова е важно да се диагностицира и да се премине към лечение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    4 до 5:
    Викаш, траурните агенции не играят заедно с „лекарите“, доставили им клиенти чрез добро и успешно „лечение“? Бе, да ви ЕПМ, алчни некадърници!
  • -4
    6
    до 5
    може да опитат и с белина да се самолекуват!
  • -3
    5
    На дежурните
    За простака Бай намкъвси и всички останали пещерняци, практикуващи лечение с газ, мас и ракия, желая не само среща с всички вируси, които ще преминат тази есен, но и каквато болест още си изберат. Стига, разбира се, да не търсят помощ от лекари и изобщо от здравната система, щото "те тия кво разбират.". Тоя дядо им и майка от село по знаят! Изборът на траурна агенция си е "всеки сам си преценя".
  • 5
    4
    Ай сиктир!
    Докторе, а бе ... що не си ебеш майката и не си завреш тестовете си за ковид дълбо-о-око в алчния си гъз? Ще се само лекувам, защото така искам! Пък и ни на йота ви нямам доверие на вас, „лекарите“, дето сте готови и майките, и жените и дъщерите си да продадете за някой лев!
  • -6
    3
    чепче,
    ти май си от тия,а?!? „„За нас най-големият проблем остава самолечението, когато пациентът се влоши за пореден път лекарите сме виновни”“
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари