Общонационална стачка ще парализира Гърция

0
Очаква се корабите да останат на всички пристанища в страната, а самолетните полети да бъдат отменени
Очаква се корабите да останат на всички пристанища в страната, а самолетните полети да бъдат отменени Снимка: EUROKINISSI

Очаква се корабите да останат на всички пристанища в страната, а самолетните полети да бъдат отменени

Гърция се готви за общонационална стачка на 16 март заради трагичната влакова катастрофа край Лариса, при която загинаха 57 души. Днес, в памет на жертвите, журналисти в цялата страна започнаха 24 часов протест.

В четвъртък цялата страна ще бъде парализирана от национална стачка, а транспортът частично блокиран. Заради мобилизацията се очаква корабите на крайбрежното плаване да останат на всички пристанища в страната, а самолетните полети да бъдат отменени.

Синдикати призовават дори гимназиалните учители да се присъединят към общонационалната стачка. 24 часа по-рано днес гръцки журналисти протестират в памет на жертвите на влаковата катастрофа край Лариса.

От 5:00 часа тази сутрин медиите не излъчват новини и актуални предавания, а само филми и музикални програми. Освен журналистите в стачката участват техническите сътрудници в частните и държавни медии, както и служителите в пресцентровете на министерствата. Гръцките журналисти стачкуват ден преди общата национална стачка, обявена от гръцките синдикати за утре, за да могат тогава да отразяват протестите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    ...
    ако бяхме и ние като гърците къде щяхме да бъдем ? извън космоса.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари