Общинските съветници в Русе се заклеха в присъствието на протестиращи с плакати

0
Преди да се качат в залата, новите общинари бяха посрещнати от жители с плакати с призиви за чист въздух, които по-късно присъстваха с тях и на самата сесия
Преди да се качат в залата, новите общинари бяха посрещнати от жители с плакати с призиви за чист въздух, които по-късно присъстваха с тях и на самата сесия Видео: Русе Медиа

Преди да се качат в залата, новите общинари бяха посрещнати от жители с плакати с призиви за чист въздух, които по-късно присъстваха с тях и на самата сесия

Новоизбраните общински съветници положиха клетва на тържествено заседание в зала „Европа“.

Преди да се качат в залата, те бяха посрещнати от жители на Русе с плакати с призиви за чист въздух, които по-късно присъстваха с тях и на самата сесия, информира Русе Медиа.

Заседанието започна с химните на България и Европейския съюз, като съветниците от „Възраждане“ спазиха политиката на партията си и седнаха по време на химна на ЕС. След словото на областния управител Данаил Ковачев председателят на Общинската избирателна комисия-Русе Милена Хинкова обяви имената на избраните съветници. 11 партии ще имат представители в местния парламент. Това са Местна коалиция „БСП за България“ / КП „Левицата!“, ПП „Политическо движение социалдемократи“, КП „Алтернативата на гражданите“ и ПП МИР/ с 12 съветници, ГЕРБ – 9, ПП-ДБ – 7, „Възраждане“ – 5, Местна коалиция „България на регионите“ /ВМРО- БНД, Консервативна България, Съюз на патриотичните сили „Защита“/ – 4, СДС – 3, Съюз на свободните демократи – 3, ДПС – 3,„Има такъв народ“ – 3, „Граждани за Общината“ – 1, „Български възход“ – 1.

Заседанието бе водено от най-стария общински съветник – Богомил Тодоров от „Възраждане“. В словото си той повтори опорните точки от предизборната агитация на партията си за местните избори, което предизвика усмивки сред съветниците. Преди да се пристъпи към избор на председател на Общинския съвет, представителите на отделните политически сили излязоха с декларации, свързани с предстоящата им работа в местния парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари