Общински жилища застрашават живота на няколко шуменски семейства

0
Сградата за социални нужди в Шумен е построена преди около година и половина
Сградата за социални нужди в Шумен е построена преди около година и половина

Сградата за социални нужди в Шумен е построена преди около година и половина

Инцидент в социален жилищен комплекс в Шумен. Настанени семейства там се оплакаха от това, че таваните на апартаментите им буквално са се срутили върху тях. От кадрите се виждат големи парчета мазилка, която се е откъртила от таваните, разказва NOVA.

Хората са в шок от случилото се и не могат да си обяснят как е възможно това да се случи, тъй като сградата за социални нужди е построена съвсем скоро - преди около година и половина, и е на стойност близо 3 милиона лева.

„Чух изпукване. Видях, че таванът рухва и със страх и паника станах, за да спася малкия си син. Секунди, след като взех детето, целият таван падна. Леглото му беше изцяло затрупано от мазилка”, разказа живуща в блока.

Децата са с повърхностни наранявания след инцидента. „Имат синини, нямат сериозни рани”, коментира разтревожената майка.

Тя и децата ѝ са преместени в друг апартамент в същата сграда. Таванът и там рухна върху другите ми деца. Сега пак съм в стария си апартамент. Не се чувствам в безопасност, очите ми постоянно са в тавана. Страхът остана”, каза още потърпевшата.

От Община Шумен обясниха, че е назначена комисия, която ще извърши проверка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Njhgft
    Кой открадна парите и не свърши нищо? Кой прие строителството? Трябва,крайно е необходим, ЗАКОН ЗА ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари