Общински съветници заседаваха в национални носии

0

В навечерието на коледните и новогодишните празници всички местни парламентаристи бяха облечени в национални носии. Инициативата за възраждане на българския дух и традиции е на председателя на Общинския съвет Галина Георгиева. Сесията започна с наричания на коледари от ОУ „Христо Ботев“ за здраве, щастие и берекет през новата година.

След продължителни и разгорещени дебати общинските съветници приеха Наредба №19 за местните данъци и такси. С 10 гласа „за“, 1 – „против“ и 2 „въздържал се“ беше прието предложението за 20 процентно увеличение на данъка върху превозните средства и недвижимите имоти. Първоначалното предложение от общинската администрация за 50 процентно увеличение на местните налози беше бламирано и не успя да види положително развитие.

Местните законодатели единодушно дадоха съгласието си за изграждане на паметна плоча в памет на загиналите във войните жители от село Беляново. Проектната документация е одобрена от областната комисия „Военни паметници“ и Министерството на отбраната.

По време на заседанието общинските съветници гласуваха и актуализирания план за регионално развитие на община Ценово до 2020 година. Предвижда се икономическият профил на общината да се запази през следващите години като ще се създадат възможности за развитието на алтернативно земеделие.

Младите коледари отправиха благословии за здраве и берекет и в кабинета на кмета на общината д-р Петър Петров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари