Общински съветници предлагат да се отделят повече пари за малките населени места в Русенско

1
Искат от 700 000 лева, средствата да бъдат увеличени на 1 200 000 лева
Искат от 700 000 лева, средствата да бъдат увеличени на 1 200 000 лева

Искат от 700 000 лева, средствата да бъдат увеличени на 1 200 000 лева

Повече пари за малките населени места предлагат общинските съветници от ВМРО в Русенския общински съвет Асен Даскалов и Димитър Димитров.

В предложение, депозирано в Община Русе, съветниците предлагат значително увеличение на средствата, необходими за текущи ремонти на уличната мрежа в малките населени места на общината.

Според Даскалов средствата, заделени в това перо на общинския бюджет, стоят непроменени години наред. През последните няколко години обаче цените на материалите, необходими за асфалтиране, се покачиха значително. Към момента сумата, предвидена за този вид дейности, извършвани в дванадесетте кметства на територията на Община Русе, е 700 000 лева.

Съветниците от групата на „Патриотите – ВМРО“ считат, че за следващата бюджетна година тази сума може да бъде повишена до 1 200 000 лева.

Асен Даскалов казва: "Считам, че по този начин малките населени места в Община Русе ще станат по-привлекателни не само за местните жители, но така ще могат да бъдат привлечени и млади семейства в и без това обезлюдяващите се села на територията на Община Русе."

Текст на предложението:

ДО

КМЕТА НА ОБЩИНА РУСЕ

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

ОТ

АСЕН ДАСКАЛОВ

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ ГРУПА

„ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“

Относно: средства за инфраструктура (ремонт на

улици) в малките населени места в Община Русе през

2022 г.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИЛКОВ,

Във връзка с писмо, с Ваш изх. № 648/16.07.2021 г., относно подготовка на проект за бюджет за 2022 г. на Община Русе, правим следното предложение:

В бюджетите на Община Русе за 2020 и 2021 г. средствата, планирани в Дейност 606 „Изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа“ по програма „Малки населени места“ – ремонт на улици, е 700 000 лв. годишно. Колеги, които са били съветници и в предходния мандат на Общински съвет – Русе (2015-2019 г.) ни информираха, че сумата не е променяна от години.

През последните няколко години цените на материалите, необходими за асфалтиране, се покачиха значително. Това означава, че с предвидените средства от 700 000 лв. за извършване на неотложни ремонтни дейности и поддръжка на уличната мрежа в дванадесетте кметства на територията на Община Русе, както и в с. Долно Абланово, всяка година могат да се асфалтират все по-малко квадратни метра от съществуващите пътища.

В тази връзка предлагаме, в проекта за бюджет на Община Русе за 2022 г. да бъдат предвидени 1 200 000 лв. в Дейност 606 „Изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа“ по програма „Малки населени места“ – ремонт на улици. Считаме, че по този начин малките населени места в Община Русе ще станат по-привлекателни не само за местните жители, но така ще могат да бъдат привлечени и млади семейства в и без това обезлюдяващите се села на територията на Община Русе.

28.09.2021 г.

гр. Русе

С УВАЖЕНИЕ:

(Асен Даскалов)

(Димитър Димитров)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари