„Общински пазари“ - Русе иска увеличаване на капитала с над 2 милиона лева

0
Причината е строежа на бъдещия плувен комплекс
Причината е строежа на бъдещия плувен комплекс Снимка: Община Русе

Причината е строежа на бъдещия плувен комплекс

Общински пазари“ ЕООД са поискали от Общинския съвет да се увеличи капиталът на дружеството чрез реална парична вноска в размер на 2 304 000 лева. Предложението е свързано с инвестиционното намерение на Община Русе за изграждане на територията на Парка на младежта на многофункционален плувен комплекс.

Инвестиционната инициатива ще бъде реализирана чрез „Общински пазари“ ЕООД, като за целта през май 2022 г. съветниците дадоха съгласие в капитала да бъдат внесени като непарична апортна вноска правото на строеж и правото на собственост спрямо съществуващия имота открит плувен басейн 50 м. с кула, припомни  Русе Медиа.

Финансовите средства за реализирането на проекта са осигурени след сключване на договор за инвестиционен кредит между „Регионален фонд за градско развитие“ АД и „Банка ДСК“ АД, от една страна и Община Русе, като кредитополучател и „Общински пазари“ ЕООД, като съдлъжник от друга. Договорните условия изискват до 15% собствено участие във финансирането на проекта, като средствата за това са в размер на 2 054 000 лева.

За тази цел управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев предлага необходимите за строително-монтажните работи финансови средства като самоучастие в размер на 2 054 000 лева, както и необходимите 250 000 лв. за проектиране и изграждане на топлопровод и абонатна станция за топлозахранване на плувния басейн да бъдат предоставени от Община Русе на общинското дружество.

Те ще бъдат изразходвани съгласно договорените условия и одобрения финансов план. Общата сума в размер на 2 304 000 лева е осигурена от бюджета на Община Русе и може да бъде внесена като реална парична вноска в капитала на дружеството след решение на Общински съвет – Русе.

Увеличението на капитала ще доведе до записване на нови дялове от страна на Община Русе, като едноличен собственик на капитала на дружеството, което налага съответно изменение и на неговия учредителния акт.

Предвижда се строителните дейности да започнат в началото на 2023 г. Със завършването на модерното съоръжение то ще се превърне в атрактивен хъб за плувни спортове, осигуряващ по-добра среда за живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари