Общинската база в Николово може да приема други посетители

0

На 01.09.2020 г. са направени последните PCR-тестове на настанените потребители в базата в с. Николово

След получени отрицателни тестове, на 02.09.2020 г. сутринта, последните 6 потребители от базата в с. Николово са преместени в Кризисен център.

На 02.09.2020 г. общинската база беше почистена и дезинфектирана от служители на  ДСХ „Възраждане“. Бяха извършени и леки козметични ремонтни дейности.

На 03.09.2020 г. е извършена цялостна щателна дезинфекция от фирма САНСИ в общинската база на с. Николово, за което има издаден протокол.

Към момента общинската база в с. Николово може да приема други посетители.

За потребителите, които са настанени в Дом за стари хора, се обсъждат и вече се прилагат дейности за подкрепа. Днес за първи път петима от потребителите в сутрешните часове на деня се включиха в спортни дейности на двора под ръководството на трудотерапевт.

Част от потребителите, които дълго време бяха в изолация, пожелаха да се включат в дейности по почистване и облагородяване на двора. Изготвен е план, в който са описани стъпките и действията, които ще бъдат предприети от ръководството на дома.

С подкрепата на Община Русе хората плавно ще се върнат в ежедневния ритъм на живот, но при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и правила, въведени чрез заповеди, указания от Министерството на здравеопазването, РЗИ, Кмета на Община Русе и Агенция за социално подпомагане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари