Общинска полиция и КООРС дебнат неправилно пресичащи пешеходци в Русе

2
Проверките са на булевард “Христо Ботев“ и улица “Борисова“
Проверките са на булевард “Христо Ботев“ и улица “Борисова“ Снимка: Община Русе / архив

Проверките са на булевард “Христо Ботев“ и улица “Борисова“

Общинска полиция в Русе заедно с КООРС се включиха в кампанията за предотвратяване на пътно-транспортни произшествия заради неправилно пресичащи пешеходци. Днес започна целодневна акция по две от улиците, където има най-често нарушения и опасност от инциденти. Действията на Общинска полиция са заради катастрофата с неправилно пресичащ пешеходец, при която загина моторист на булевардХристо Ботев“.

Теодор Русанов / Фейсбук

Проверки за неправилно пресичане на пешеходци на нерегламентирани места вървят именно по бул.“Христо Ботев“- в участъка на жилищния квартал и в района над „Печатни платки“, и по улица “Борисова“.

Венислав Миланович / Фейсбук

Основно се извършва превантивна дейност с предупреждение, но има и съставени актове за нарушение. До 14:00 часа са наложени санкции при 18 случая, каза директорът на СЗ „КООРС“ Йордан Джамбазов, предаде Русе Медиа.

Акцията ще продължи и в тъмната част на деня до 22:00 часа.

Такива проверки за контрол на пешеходци извършват също от Пътна полиция и районните управления, като има съставени доста актове на нарушители, каза вчера ст. инспектор Стилиян Станев от Пътна полиция - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    14
    Анонимен
    А мигачите? Ежедневно ме поставят в животозастрашаваща ситуация, понеже не знам дали ще карат направо, или ще завиват. А кога ще имаме пешеходен патрул за да се следи кой изхвърля отпадъци и фасове?
  • 2
    13
    13 коментар
    За пореден път трябваше да стане най-лошото, да умре човек, за да започнат да се вземат някакви мерки! И до кога обаче ще продължи това? Отговора е много прост, докато всички забравят за инцидента от преди няколко дни. Няма как тази държава да не страда, след като собствените и съжители нямат елементарна култура и умствен капацитет. Този народ не заслужава демокрация, а диктатура, с годините вече много кратно се доказахме като недорасли да мислим със собствените си глави, такъв народ заслужава тоягата.
  • 4
    12
    Служителка
    Тези Общи Полюцаи, първо да озаптят похотливеца, който им плаща заплати. Защото ще ги опъне и тях. Минал е през каждая Другарка в Управлението. Започнал е и тихичко и Другарите да опъва. Арапска педерастия е в Кораба.
  • 15
    11
    Ренегат 1
    А помиярите каращи тротинетки и велосипеди по тротоарите и по центъра кога ще почнат да ги глобяват? Скапаните Корсаджии се хванали за на пешеходеца оная работа. Нека дойде някой дебил корсаджия да ми се прави на интересен и ще бяга с подскоци и припълзявания.
  • 10
    10
    Все пак питаме ...
    То хубаво са решили да пълнят хазната, ама многото разкопани по "Воден цикъл" в града пешеходни пътеки - тях как ще ги преминаваме!? С овчарски скок през трапа или някой от Общинска полиция, КООРС, също от Пътна полиция и районните управления, а може би ВиК-ато ... ще ни пренасят на ръце?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари