Общината: Влошено финансово състояние и липсата на деца наложиха закриването на ДГ "Ралица"

0
От общината публикуваха официално писмо от Пламен Стоилов от 2015 г. и обвиниха бившата кметска управа в пасивност
От общината публикуваха официално писмо от Пламен Стоилов от 2015 г. и обвиниха бившата кметска управа в пасивност Снимка: Община Русе

Влошеното финансово състояние и липсата на деца наложиха общинските съветници да гласуват днес „за“ закриването на Детска градина „Ралица“

Това заявиха от общината по повод приетото днес решение за преустановяване дейността на детското учебно заведение.

Проблемът с учебното заведение е констатиран с писмо от предходното ръководство на Община Русе още през 2015 г.,  но с липсата на действия за разрешаването му приемът на деца, а с това и финансовите възможности на институцията са намалявали с годините.

Установено е, че децата, които посещават заведението в момента, трайно намаляват. За последните 5 години те са с 50 по-малко, а записаните в първа група тази година са с 20 по-малко от завършилите деца, постъпващи в първи клас. Това води до ниски приходи и в периода 2014-2019 година градината има 49 хил. лв просрочени задължения.

След днешното решение на Общинския съвет децата, записани в ДГ „Ралица“, ще бъдат пренасочени в ДГ „Чучулига“, като те ще запазят своите учители. Имуществото на детската градина ще бъде предоставено за управление на ръководството на ДГ „Чучулига“. С това ще бъдат спестени разходи за абонаментни, счетоводни, уеб и други външни услуги.

        

        

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари