Общината ще спонсорира даровитите деца в Русе

0
Общината ще спонсорира даровитите деца в Русе

В Общински съвет - Русе е постъпило предложение за приемане на Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2014г.

Програмата представлява гарантиране развитието на дарбите на децата, която им осигурява финансово подпомагане и възможности за изява. Средствата за финансиране се осигуряват от Министерството на културата, Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на земеделието и храните, Министерството на младежта и спорта по бюджета на Община Русе, както и от бюджета на Община Русе през 2014 г.

Учениците имат право да получават една стипендия по реда на Наредбата и на едно еднократно финансово подпомагане от Мерките на Общинската програма, но те трябва да са в различни области - наука, изкуство, спорт и от различни състезания.

Исканията за предоставяне на закрила на деца с изявени дарби се разглеждат в срок 10 дни след края на всяко тримесечие, с изключение на исканията за предоставяне на закрила от министъра на младежта и спорта, които се разглеждат в отделни срокове според Наредбата.

Подпомагането на учениците ще обхваща:

- Насърчаване на творческите заложби - Подпомагане за обучение в курсове по изкуства, участия в пленери, тренировъчни лагери, национални и международни състезания, подготвителни курсове

- Стимулиране на деца с изявени дарби - предоставяне на стипендии за класиране на 1-2-3 място в национални и международни състезания, финансиране на участия в международни състезания и финали за съответните възрастови групи и пол

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари