Общината поздрави с концерт възрастните хора от дом "Възраждане"

0
Домуващите във "Възраждане" заслужават малко приятни емоции след като преживяха огнището на коронавирус
Домуващите във "Възраждане" заслужават малко приятни емоции след като преживяха огнището на коронавирус Снимка: община Русе

По случай международния ден на възрастните хора Община Русе подари концерт на „родителите на нашия град“

Днес, 1 октомври, в розариума в Парка на младежта, децата от Общински младежки дом и Фолклорният танцов театър „Найден Киров“ поднесоха едно незабравимо преживяване на възрастните хора от дом „Възраждане“, пишат от пресцентъра на общината. 

Заместник-кметът Енчо Енчев и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова поздравиха хората, които преживяха изключително тежки моменти заради пандемията от коронавирус, огнище на която се превърна домът за стари хора преди по-малко от два месеца.

Днес те успяха да усетят уважението, което всеки възрастен човек заслужава, и топлината, необходима за един пълноценен живот.

Вчера ръководството на общината организира още едно преживяване на хората от третата възраст. Заместник-кметовете Енчо Енчев и Димитър Недев, и Лачезар Иванов от отдел „Образование, спорт и младежки дейности“ придружиха част от обитателите на дом „Възраждане“ на футболен мач между отборите на ФК „Дунав“ и Янтра 1919.

Първи октомври е обявен за Международен ден на възрастните хора с решение на Общото събрание на ООН от 14 декември 1990 г.

На този ден отдаваме почитта си към хората от третата възраст и техния принос към обществото. В България възрастните хора наброяват 2,2 млн. души.

В Област Русе те са са над 215 хил. души. Общината развива многопосочна дейност по отношение на работата с тях. Тя подпомага дейността на пенсионерските клубове в града със средства от общинския бюджет.

Има и редица проекти, насочени към грижата за възрастните, като „Патронажна грижа“ и „Топъл обяд в извънредно положение“, с помощта на които над 300 души получиха подкрепа по време на пандемията COVID-19.

Възрастните хора в Русе получават грижа от отдел „Социални дейности“ към Община Русе и в трите дома на територията на града – „Приста“, „Милосърдие“ и „Възраждане“. Днес директорите им получиха ваучери на стойност 800 лв. от ръководството, които ще бъдат предназначени за допълнителни дейности, свързани с живота и здравето на възрастните хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари