Общинари чистят района на Дунав мост и полигона край Николово

0
Общинари чистят района на Дунав мост и полигона край Николово

Областна администрация-Русе ще се включи в тазгодишната кампания „Да изчистим България за един ден”. Общинарите ще се включат в почистването на няколко терена - учебния полигон край с. Николово, пространството пред Дунав мост и бившата ПГ по ЖП транспорт.

Заедно със служителите на Областна администрация в почистването ще се включат представители на Областна дирекция по безопасност на храните, Областна дирекция „Земеделие“, Дирекция регионална служба по заетостта, Регионалния инспекторат по образование и ученици от ОУ „Иван Вазов” и ОУ „Ангел Кънчев”.

Децата и учителите от ЦДГ „Червената шапчица” бяха сред първите, които започнаха пролетното почистване. Те освежиха двора, съоръженията за игра и алеите. Педагозите проведоха урок за разделното събиране на отпадъците, а деца от подготвителната група облечени в костюми от отпадъчен материал се преобразиха в пластмасов, хартиен и стъклен отпадък.

Като партньор в кампанията „Да изчистим България за един денОбластна администрацияРусе, призовава желаещите да се регистрират в общините, за да може събрания боклук да бъде прибран своевременно. Актуална информация можете да намерите на сайта на инициативата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари