Община Варна иска сградата, в която беше руското консулство

1
Все още не е предоставена пълна информация за терена обаче на комисията по собственост и стопанство
Все още не е предоставена пълна информация за терена обаче на комисията по собственост и стопанство Снимка: Дарик / архив

Все още не е предоставена пълна информация за терена обаче на комисията по собственост и стопанство

Три имота ще поиска Община Варна от държавата за реализацията на общественозначими проекти, предава Агенция Фокус. С пълно единодушие членовете на комисията по собственост и стопанство дадоха съгласието си да бъдат предприети стъпки за безвъзмездното придобиване на имотите. Въпросът ще бъде разгледан и на предстоящото заседание на Общинския съвет, насрочено за 25 януари 2024 г.

Два от имотите се намират в Приморския парк. Единият с площ от близо 47 дка е в местността Салтанат, под Пикадили парк, и е собственост на Министерството на отбраната. Общината иска да придобие имота, за да го обособи като парк.

Другият терен се намира в местността Горчивата чешма. Площта му е 10,5 дка и в него има незавършен строеж на спортен комплекс. Няма направен анализ дали обектът може да бъде доизграден, но предназначението на имота ще бъде за обществени, образователни и спортни дейности, стана ясно на заседанието.

Третият имот от малко над 7 дка се намира в централната част на града - в карето между улиците “Парижка комуна", “Никола Даскалов", “Никола Кънев" и “Д-р Пюскюлиев". Преди години той беше предвиден за строителство на нова съдебна палата на Варна, но така и не се стигна до изпълнение. През 2020 г. местната власт поиска имота за изграждане на обществен паркинг за няколкостотин автомобила, теренът обаче все още е държавна собственост.

На днешното заседание членовете на комисията трябваше да разгледат също предложение за придобиване на имота, в който доскоро се помещаваше Генералното консулство на Русия във Варна. Точката отпадна от дневния ред, тъй като на съветниците не беше предоставена пълната документация за терена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    До 3+3=3
    Чакай да заведат иск ти. Търсят Приемо-предавателния Протокол, от времето на кмета по това време. Ама те бяха едни смутни бракоразводни времена тогава за То, така, че май май няма да намерят Протокола. Нали по това време То се обзаведе с къща, кола и жена и то чисто нови. Без жената.
  • 5
    3
    абе кво стана
    с нашето консулство?!? Заведоха ли иск срещу руснаците или си намериха протокола, че млъкнаха?!?
  • 8
    2
    Машаллла
    Тези поне действат в морския град. Нашите мишоци се карат за парцалките и пая от отдаването под наем на някого. Целта е сухата пара да влезе директно в нечий персонален жоп. Абе жалка картина в околията е тука.
  • 3
    1
    фенката на Путлерчо
    Със сигурност ръшлямските цигани и там са откраднали врати, прозорци и каси! То такива крадливи клошари като кумунярските "братя" на рашките НЯМА!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари