Община в Белгия лиши Жерар Депардийо от званието почетен гражданин

1
Причината са коментари, характеризирани като женомразство
Причината са коментари, характеризирани като женомразство Снимка: EPA

Причината са коментари, характеризирани като женомразство

Белгийска община лиши френската кинолегенда Жерар Депардийо от званието почетен гражданин заради коментари, характеризирани като женомразство, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Те са излъчени във френски документален филм по-рано този месец.

74-годишният Депардийо е обвинен в изнасилване през 2020 г., а освен това е бил обвиняван в 13 случая на сексуален тормоз или посегателство.

Документалният филм "The Fall of the Ogre", излъчен по френската обществена телевизия на 7 декември, показа клипове на актьора по време на пътуване до Северна Корея през 2018 г.

Той многократно прави явни сексуални коментари в присъствието на преводачка, като сексуализира малко момиче, яздещо кон.

Адвокатите на актьора разкритикуваха документалния филм в изявление, като заявиха, че това е "спорна и съмнителна програма, която излъчва монтаж на изображения, заснети в интимната и личната сфера".

Но белгийската община Естаимпуис обяви, че отнема титлата, дадена на Депардийо, когато той е живял там през 2013 г.

Местните власти заявиха, че коментарите на актьора, излъчени по телевизията, "противоречат на ценностите, насърчавани от община Естаимпуис".

Решението на Белгия идва ден след като френският министър на културата осъди поведението на Депардийо.

Рима Абдул Малак заяви, че започва "дисциплинарна процедура", за да се реши дали да му бъде отнето най-високото отличие на страната - Орденът на Почетния легион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари