Община Русе смени сбърканите табели за Букурещ

2
На табелата бе написано „Tranzit Bukuresht“, а верният надпис е „Transit Bucharest“
На табелата бе написано „Tranzit Bukuresht“, а верният надпис е „Transit Bucharest“

На табелата бе написано „Tranzit Bukuresht“, а верният надпис е „Transit Bucharest“

За по-малко от 48 часа Община Русе смени сбърканите указателни табели с нови, които да пренасочват тировете към бул. „България“, съобщи БРЯГНЮЗ.

Знаците са на две места на бул. „Христо Ботев“ - един на обръщалото на „Кауфланд“ посока центъра и втори до Лукойл, под ДГ „Червената шапчица“ .

Припомняме, че във вторник бях сложени сбъркани надписи - ако на български текстът е „Транзит Букурещ“, то именно изписването му на латиница развесели местните. На табелата бе написано „Tranzit Bukuresht“ като и двете думи са грешни. Верният надпис, както и вече е, е „Transit Bucharest“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    88
    В случая Букурещ е изписано на немски, но не и на румънски. Майната му, важното е да сме живи и здрави!
  • 3
    3
    Въпрос
    Тия надписи някакви транслитерации ли са, защото румънците, при тях си изписват: Bucuresti, като под знака s , има чертичка и се произнася ш (българско)...
  • 5
    2
    Професор
    И двете думи били грешни, но пък прави впечатление, че във втората, т.е. 'Букурещ' са допуснали цели 3 грешки, на местните им е весело, но какво ли си мислят съседите. Чок селям серсеми!
  • 13
    1
    На Пенчо тъпаците
    МАЛОУМНИЦИ от Общината, по този тротоар едва се разминават по двама души! Особено сутрин, хората, които отиват към спирката на "Печатни платки" са върволица! Като ги сложите тези ТЪПИ (като сами вас) табели, хората по булеварда ли да се движат???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари