Община Русе: Скейт площадката обещава да бъде една от най-добрите в България

3

Изпълнението е бавно, тъй като по нея се работи предимно на ръка, обясниха от общинската администрация в Русе

Продължава изграждането на дългоочакваната скейт площадка, разположена в непосредствена близост до Алпинеума в Парка на младежта в Русе.

Заради особеностите на проекта и сложните цилиндрични и сферични форми, по нея се работи предимно на ръка. Въпреки това от фирмата изпълнител очакват да завършат дейностите през август.

В строителството се включват както проектантът Георги Георгиев, който подробно представи идеята пред скейт общността миналата есен, така и русенецът Радни Раднев – представител на клуб „Русе скейтбординг“ и дългогодишен организатор на скейт събития в града.

Въпреки опита си в изграждането на скейт площадки в цялата страна, екипът се сблъсква за първи път с характерната за Русе льосова почва. Строителите споделят, че са имали затруднения през дъждовните дни, когато е трябвало да укрепват обратния насип. Това в известна степен е забавило дейностите, но ги прави по-мотивирани да завършат в срок.

Паркът, който правим тук като замисъл и като изпълнение може би ще е най-добрият до момента в България. За всеки има по нещо - от най-старите до най-младите. Тук човек може да започне тепърва да се учи и в същото време има условия и за професионалисти, които смятам, че ще останат доволни“, казва Раднев.

Съоръжението ще включва две основни секции – боул и стрийт (с елементи от градската среда). Полираният бетон предполага добра скорост при каране и изпълнение на по-технични трикове и в същото време не позволява вибрации и вдигане на шум, както металните съоръжения до Дома на културата, които се ползваха доскоро.

Разположението на скейт площадката в парка дава отлични условия за каране дори в горещините, като по изрично настояване на кмета Пенчо Милков проектът и изпълнението не са засегнали нито едно дърво и ще запазят любимата на русенци мечка до Алпинеума.

Скоро ще стане и след това много ще се забавляваме. Мястото е уникално и всеки, на когото съм го показвал, завижда благородно“, каза Георгиев, който кара от повече от 30 години и също няма търпение да изпробва новата русенска придобивка.

„Герамис интернешънъл“ е българска компания, проектирала и изградила скейтпаркове в София, Бургас, Добрич, Самоков, Поморие, Царево и много други. Акцент в работата на фирмата е цялостното проектиране, качествената изработка и естетиката на специфичните форми на скейт съоръженията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Басии
    Наркутуци има ли кой да продава и да обещае че са най изпържващите в цяла България
  • 3
    7
    daskal
    Аха... Много обещаващи също са басейните в Парка на младежта и СУ "В.Левски", магистралата Русе-В.Търново, третият мост на река Дунав, мащабно ремонтираните улици на Русе... Само новият буферен ТИР-паркинг НЕ Е ОБЕЩАВАЩ, но то е защото вече е построен, а не е В БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ.
  • 6
    6
    78
    Това откриване през август означава за мен ,че след това не трябва да минавам по улица Перистери за да не си развалям настроението от крясъци, викове и многото шум който ще се вдига денонощно
  • 7
    5
    Данъкоплатец
    “Община Русе: Скейт площадката обещава да бъде една от най-добрите в България” Я, покажете убедителни доказателства, че площадката ще е от най- добрите в България! Дайте ни имената и гарантите, че после да ги осъдим! Посочете имената на Деклараторите!
  • 8
    4
    Недялко
    Поредното сборище за наркомани.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари