Община Русе ще сключи договор за спонсорство с отборите на Дунав

1
Искането от клубовете е да промотират Община Русе на всички спортни прояви и терени
Искането от клубовете е да промотират Община Русе на всички спортни прояви и терени

Искането от клубовете е да промотират Община Русе на всички спортни прояви и терени

Общинският съвет в Русе даде своето съгласие Община Русе да сключи договори за спонсорство със Сдружение „Футболен клуб Дунав от Русе“, Спортен клуб по баскетбол „Дунав – Русе – 2016“ и Сдружение „Спортен клуб по волейбол - Дунав“.

Искането от клубовете е да промотират Община Русе на всички спортни прояви и терени, които посещават по време на състезания. „Футболен клуб Дунав от Русе“ ще бъде подпомогнат в размер на 60 000 лева.

От Сдружение „Спортен клуб по баскетбол Дунав - Русе - 2016“ организират детски празници в училищата, като планират да подновят кошовете в още няколко училища. Средствата в размер на 70 000 лв. ще позволят на клуба да продължи да развива баскетбола като масов спорт посредством изграждането на подходяща инфраструктура и набавяне на пособия в училищата.

Сдружение „Спортен клуб по волейбол – Дунав“ ще получи спонсорство в размер на 55 000 лв., като се ангажира да преследва по-високо класиране в „Ефбет Суперволей лига“ на България и развитието на детско-юношеската школа на клуба.

Срещу получените суми трите клуба поемат конкретни задължения, посочени в техните предложения, за популяризиране на община Русе като една отговорна институция в медийното пространство. Средствата за трите клуба ще се осигурят от Дейност 714 „Спортни бази и спорт за всички“ от бюджета на Община Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Русенец
    Община Русе трябва да знае, че в града има още един баскетболен клуб, който реално е автентичният Дунав.Казва се Дунав 2007 и също развива този спорт и то не лошо. Отборът до 14 години се класира на републиканско първенство, което ще се проведе от 01.07 във Варна. Защо община Русе спонсорира само другият клуб?
  • 4
    1
    ТВЪРДО НЕ!!!
    Наглите общинари защо ще дават МОИТЕ ПАРИ от данъци за някакви куци ритнитопковци? Аз НЕ съм съгласен! Осеменителя Пенчо Микрофона иска да си купи гласове за предстоящите избори, това е ясно! Но НЕ и с МОИТЕ ПАРИ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари