Община Русе призовава гражданите да съблюдават за спазване на чистотата в града

0
Община Русе харчи 250 000 лева за почистване на нерегламентирани сметища
Община Русе харчи 250 000 лева за почистване на нерегламентирани сметища

"Почистването на нерегламентирани сметища струва на Община Русе 250 000 лева годишно",

Това обяви пред журналисти вчера заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев. Той призова за повече отговорност от страна на гражданите и спазване на обществените и законови норми.

"Това да ни е чисто пред дома и в града ни зависи от всички нас. Можем да го определим и като израз на родолюбие - ежедневно да пазим средата, в която живеем“, заяви Недев. Община Русе прилага цялата законова строгост при доказани случаи на нерегламентирани сметища, като огласеното на скоро струпване на множество отпадъци в двора на частен имот в квартал Средна кула.

"Извършихме проверки, предписание, акт, наказателно постановление и глоба. Почистихме терена пред имота, който е общински", обяви зам.-кметът.

От Отдел Екология на Община Русе поясниха, че случаи като този са единични. По-масови са нерегламентираните сметища в града, прилежащи територии около града или в малките населени места. Пример за такова е почистеното от Община Русе, след сигнал на граждани, на изхода на село Басарбово по пътя за село Иваново.

Друго подобно сметище в квартал Здравец-Изток в град Русе, също вече е почистено от служители на общината. Не рядко и междублоковите пространства биват замърсени от недобросъвестни хора.

Затова от Община Русе призовават гражданите да съблюдават за спазване на чистотата в града, което ще спести обществени средства и ще спомогне за по-здравословен и приветлив начин на живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари