Община Русе предвижда 62 500 лв. за разработване на иновационна стратегия

0
Обявена е обществена поръчка за „Разработване на Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Община Русе за периода 2015-2020 г.“
Обявена е обществена поръчка за „Разработване на Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Община Русе за периода 2015-2020 г.“

Обществена поръчка за „Разработване на Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Община Русе за периода 2015-2020 г.“ е обявила местната администрация в крайдунавския град.

Тя ще трябва да обвърже сравнителните предимства и потенциал за развитие на местно ниво с ясно дефинирана визия, цели и приоритети за постигане на стратегически цели. Освен това стратегията следва да бъде съобразена с политиките за интелигентна специализация на национално и регионално ниво и в контекста на нарастваща необходимост от справяне с икономическите предизвикателства, които изискват решителни стратегически стъпки и политики.

В този смисъл, при разработването на Стратегията, Община Русе настоява да бъде взето под внимание нейното съответствие с общия европейски контекст на политиката за балансирано и устойчиво развитие на регионите и местните общности на ЕС, т.е. целите и приоритетите на стратегията да бъдат хармонизирани с тези на регионалната политика на ЕС.

Най-общо стратегическите цели на тази политика са насочени към справяне със структурните слабости чрез постигане на развитие по три взаимно допълващи се приоритета - интелигентен растеж, основан на знания и иновации; устойчив растеж, насърчаващ ресурсно-ефективна, зелена и конкурентоспособна икономика и приобщаващ растеж, насърчаващ икономика с висока степен на заетост, осигуряваща икономическо, социално и териториално сближаване.

В тази връзка инвестициите в иновации и предприемачество са в сърцето на Стратегията „Европа 2020“. Ето защо от Община Русе са категорични, че Стратегията за интелигентна специализация следва да играе ключова роля за постигането на всичките три приоритета на Европа 2020. Тя трябва да е в съответствие с целите и инструментите на Политиката за икономическо, социално и териториално сближаване на ЕС, както и с общите приоритети, заложени в Стратегията Европа 2020.

Прогнозната стойност, която местната администрация в Русе е заделила за изработване на тази иновационна стратегия е 62 500 лв. без ДДС. Изискванията са тя да е не по-малко от 80 печатни страници без приложенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари