Община Русе: Пътната обстановка е спокойна

0
Входно - изходните точки на Русе са временно затворени поради опесъчаване
Входно - изходните точки на Русе са временно затворени поради опесъчаване Снимка: Община Русе

Входно – изходните точки на Русе са временно затворени поради опесъчаване

След предупрежденията за валежи от сняг през изминалата нощ, обстановката в Русенско остава спокойна. 4-те фирми, които обслужват пътната мрежа в община Русе, са работили през нощта, като в момента продължава разчистването на главни и второстепенни пътища.

Входно – изходните точки на Русе са временно затворени поради опесъчаване от фирма „Пътинжинеринг“. След приключване на разчистването движението ще бъде възстановено.

С 6 комбинирани машини се е включила фирма „Нелсен“, която поддържа пътищата в града. Те минават с третиращ препарат против заледяване, като за второстепенните улици се грижат два малки трактора. От фирмата са осигурили и служители, които ръчно третират падналия сняг. С две малки машини с гребла се почистват и малките улици в кварталите.

Общинското предприятие „Паркстрой“ също се е включило през нощта в разчистването на Централна градска част, като за района на двата парка и кея са осигурени два снегорина. При необходимост в снегопочистването ще се включи още една машина.

Фирма „Берус“ е започнала да разчиства малките населени места в общината през нощта. За момента 6 машини опесъчават пътната мрежа, като пътните артерии са почистени и напълно проходими.

През следващите дни обстановката в района ще се задържи с отрицателни температури в сутрешните часове. Очаква се валежите да спрат до полунощ днес. От НИМХ – Русе предупреждават за опасност от заледяване.

Община Русе призовава гражданите да предприемат пътувания само при крайна необходимост. Водачите на МПС да карат с повишено внимание и със съобразена скорост, спазвайки необходимата дистанция и оборудвани за зимни условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    До Общаната
    Семействата Ви как са, спокойни ли са? Кметът грижи ли се за Вас?
  • 9
    3
    Бай Чеп
    Кой е работил през ноща не знам, ама снеговалежа започна сутринта!Топи се по асфалта, за учудване видях два снегорина един след друг да чистят!
  • 8
    2
    дебил
    тия дебели нямат представа от нищо
  • 13
    1
    123
    КАПИТАЛНИ ПРОСТОТИИ ! ! ! Градът е леш ! Как не ви е срам да говорите такива лъжи ? Всеки сам си пробива пътя в снега. Нещастници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари