Община Русе опроверга изказването на русенския депутат от ГЕРБ Светлана Ангелова

0
Енчо Енчев: Налице е ръст на заразените в национален мащаб. Нови заболели има и в дом за възрастни хора във Варна, както и на много други места
Енчо Енчев: Налице е ръст на заразените в национален мащаб. Нови заболели има и в дом за възрастни хора във Варна, както и на много други места

Община Русе действа по план за справяне с COVID-19, съгласуван с РЗИ, Областния щаб и главния държавен здравен инспектор

Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Русе Енчо Енчев категорично опроверга изказването на русенския депутат от ПП ГЕРБ Светлана Ангелова, че ситуацията в Дом „Възраждане“ е била подценена и това е довело до разпространение на заразата.

"Налице е ръст на заразените в национален мащаб. Нови заболели има и в дом за възрастни хора във Варна, както и на много други места", заяви Енчо Енчев.

Той подчерта, че действията на Община Русе, социалните работници и персонала на дома са съгласувани със спуснатите от РЗИ и Министерството на здравеопазването заповеди, препоръки и мерки.

В момента никой не може да осигури напълно стерилна среда.

Ресорният заместник-кмет по кризата с COVID-19 напомни, че дори и под карантина, общинското ръководство е работило активно по 10 часа на ден и обвиненията за неглижиране на проблема са неуместни.

Енчо Енчев благодари за готовността да бъде изпратен медицински персонал в помощ на Дом „Възраждане“. Всички хора от дома имат ежедневни визитации от лекари, взети са задължителните мерки за предпазване и дезинфекция.

"Нормално е да има притеснение в създадената ситуация, но не и напрежение сред обслужващите социалното заведение", заяви заместник-кметът на Русе.

Новите положителни проби в дома към момента са 12 от 51 тествани обитатели, като те са с лека симптоматика и ще бъдат отделени под карантина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари