Община Русе иска да се тегли нов кредит от над 1 милион лева за градския транспорт

0
Част от средствата са за купуването на 8 нови тролеи
Част от средствата са за купуването на 8 нови тролеи

Част от средствата са за купуването на 8 нови тролеи

Общински транспорт Русе“ ЕАД да изтегли инвестиционен кредит в размер на 1 100 000 лева предлага в докладна кмета Пенчо Милков на общинските съветници.

Искането е на изпълнителния директор на „Общински транспорт Русе“ ЕАД. Финансовите средства са необходими за погасяване на паричния заем в размер на 540 хил. лева, отпуснат от Община Русе за закупуване, доставка и пускане в експлоатация на 12 тролейбуса. Част от средствата в размер на 360 хил. лева ще бъдат разходвани за закупуване на останалите 8 тролейбуса, като доставката и плащането ще бъдат извършени през 2022 г., става ясно от материалите за 27-то заседание на Общинския съвет в Русе, разпратени до медиите.

През май 2019 година Общинският съвет дава съгласие „Общински транспорт Русе“ ЕАД да сключи договор за инвестиционен кредит до 323 хил. лева с финансова институция. Договорът е сключен с „Интернешънъл Асет Банк“ АД за срок от 60 месеца. Финансовите средства са усвоени еднократно за рефинансиране на паричния заем, отпуснат от Община Русе за закупуване, доставка и пускане в експлоатация на 17 бр. тролейбуси.

С оглед преструктуриране на задълженията на дружеството и освобождаване на обезпечението, изпълнителният директор предлага предсрочно погасяване на текущия инвестиционен кредит, като необходимите за това средства са в размер до 200 хил. лева.

Погасяването на заема ще бъде в срок от 96 месеца, а лихвата до 2.5%.

Решение ще бъде взето на сесията на 18 ноември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари