Община Русе е в пълна готовност да посрещне лошото време

1
Над 70 машини ще чистят пътищата в Русенско
Над 70 машини ще чистят пътищата в Русенско Снимка: Община Русе

Над 70 машини ще чистят пътищата в Русенско

Във връзка с предстоящото влошаване на метеорологичните условия през следващите дни Община Русе и фирмите, имащи задължение да извършват дейности по снегопочистване на територията на града и на общинската пътна мрежа, са в пълна готовност за изпълнение на възложените им дейности чрез наличната техника и необходимите количества инертни материали и препарати за третиране на пътната настилка. Кметовете на малките населени места също са в готовност да отреагират с хора и техника.

По данни на метеорологичните служби от тази вечер (24 ноември) се очакват интензивни валежи, които ще продължат и утре през целия ден, като в нощта срещу неделя ще преминат в сняг. Прогнозата на синоптиците е до 10 см снежна покривка, като се очаква утре температурите да паднат под 0 градуса. Приоритетно се взимат мерки срещу заледяванията чрез осоляване на пътните участъци, спирките на градския транспорт, тротоарите и пешеходните зони на територията на общината.

Фирма „Нелсен Чистота“, която обслужва улици, тротоарни площи и площади на територията на Русе, разполага с 19 машини за снегопочистване и зимно поддържане. Наличните количества препарати и инертни материали за третиране на пътната настилка, площади и тротоарни площи, са сол – 2500 т и калциев хлорид – 2 т.

Дружеството „Пътинженеринг“, което извършва снегопочистване и зимно поддържане на входно-изходните участъци от републиканската пътна мрежа в чертите на град Русе, разполага с 10 комбинирани машини за снегопочистване и третиране на пътната настилка с инертни материали и още 8 специализирани трактори и снегорини. Наличните количества препарати и инертни материали за третиране на пътната настилка са сол – 845 т, разпределени в различни точки на общината, и 2,3 т калциев хлорид.

За извършване на дейности по зимно почистване фирма „Берус” разполага с 15 собствени машини. Тя осигурява поддръжката на общинската /четвъртокласна/ пътна мрежа, включително и главните улици на населените места, през които преминават междуселищните автобуси.

ОП „Паркстрой“ и „Вектор“ ООД разполагат общо с 20 снегопочистващи машини, както и с около 120 души личен състав за ръчно снегопочистване.

Всички фирми са в готовност за денонощно дежурство при нужда в зависимост от метеорологичната и пътната обстановка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Мунчо
    Спомням си една зима, кмет беше Божо, падна половин метър сняг и града остана една седмица непочистен. Сега очаквам същото.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари