Обществен съвет - Русе пита министъра за канализацията в „Средна кула” и „Долапите”

1
Гражданите се интересуват как стои към този момент подготовката на проекта в „Средна кула” и „Долапите”
Гражданите се интересуват как стои към този момент подготовката на проекта в „Средна кула” и „Долапите”

"Във връзка със съобщенията за разблокиране на средствата по ОПОС и вярвайки в принципа на приемственост в държавната администрация, в качеството си на партньори по решаване на проблема със закъснялото изграждане на канализация за кварталите „Средна кула” и „Долапите” на град Русе, като официален представител на МОСВ, молим, да ни предоставите актуална информация относно поетият от МОСВ и Управляващият орган на ОПОС ангажимент към жителите на гр. Русе, областна и общинска администрации на поредиците от съвместни заседания, както в Русе така и в министерството, за приоритетно финансиране на проекта.

Гражданите се интересуват как стои към този момент подготовката на този проект. Отговаря ли  на правилата за финансовия период 2014 – 2020 г. Има ли необходимост от доработки, върху които да акцентира гражданският контрол и очертава ли се краен срок за реализацията му?

Уверяваме Ви, че проблемът остава да съществува с пълна сила и единствено спазването на поетите от наша страна ангажименти възпират населението от нови крайни мерки и затваряне на международният път Русе – София, както и сезирането на европейските институции за неизпълнение на европейската директива за изграждане на канализации в агломерациите с население над 10000 жители.

Информираме Ви, че според утвърдената практика за работа на  ГГ Обществен съвет Русе настоящото писмо и отговорът му ще бъдат своевременно популяризирани на страниците ни в интернет и чрез медиите.

Благодарим предварително и разчитаме на коректността Ви! Надяваме се, че ще проявите на практика декларираната от новото правителство различност от предните управляващи и ще подходите като към партньор, без да ни препращате като тях към закона за достъп до обществена информация!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари