ОбС - Русе прие облекчение при заплащане на годишния данък за таксиметровия превоз

1
Гласуваното решение подлежи на предварително изпълнение и влиза в сила от датата на неговото приемане от Общинския съвет
Гласуваното решение подлежи на предварително изпълнение и влиза в сила от датата на неговото приемане от Общинския съвет Снимка: Dunavmost, архив

Предложеното от кмета на Община Русе облекчение относно годишния данък за таксиметрова дейност бе прието с пълно единодушие от общинските съветници

 Собствениците на таксиметрови автомобили ще имат задължението да заплащат единствено определения от Закона за местните данъци и такси (ЗМДТ) минимум от 300 лв.

При решение на правителството за подпомагане на бранша, таксиметровите превозвачи няма да дължат други суми до края на годината.

В случай, че от Министерския съвет не гласуват поисканата от Община Русе компенсация от държавния бюджет, в 6-месечен срок от предявяването ѝ местната администрация ще изиска остатъкът от 200 лв. да бъде изплатен до 31.12.2022 г.

Гласуваното решение подлежи на предварително изпълнение и влиза в сила от датата на неговото приемане от Общинския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Русе
    А нашите данъци кога ще ги отменят ? Нали точно ние чрез данъците си плащаме заплатите на тези нехранимайковци в Общината !!?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари