Образователната шефка от Стара Загора е обвинена в принуда

0
Началничката на РУО е принудила старши експерт да извърши повторно проверка против волята си
Началничката на РУО е принудила старши експерт да извърши повторно проверка против волята си Снимка: Радио Стара Загора / архив

Началничката на РУО е принудила старши експерт да извърши повторно проверка против волята си

Окръжната прокуратура в Стара Загора е привлякла като обвиняеми двама души за принуда на длъжностни лица. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Срещу Г.П. на 55 г.и 62-годишната Татяна Димитрова е повдигнато обвинение че в периода от 2017 г. до 2023 г. в Стара Загора и на територията на област Стара Загора се сговорили да вършат престъпление - принуда, чрез което са целяли да се набави имотна облага.

Г.П. и Т.Д. са привлечени като обвиняеми и за това, че за периода от 10 януари 2019 г. до 25 януари същата година, в съучастие като съизвършители, принудили старши експерт в Районното управление по образованието (РУО) в Стара Загора да извърши нещо противно на волята си, а именно повторна проверка в средно училище в областния град. Цел е била промяна на констатации от извършена предишна такава, като Т. Д. е злоупотребила с властта си в качеството си на началник на РУО-Стара Загора – престъпление по чл. 143, ал. 1, вр. чл. 20, ал.2 от Наказателния кодекс.

По досъдебното производство са проведени действия по разследването – разпитани са над 30 свидетели, сред които експерти в РУО- Стара Загора, директори на училища и др., извършено е претърсване и доброволно са предадени веществени доказателства - счетоводни документи, фактури, оферти, договори и анекси към тях, мобилни телефони, лаптоп, флаш памети и др.

Действията по досъдебното производство са извършени вчера и днес на територията на Стара Загора и Казанлък при проведена специализирана полицейска операция от служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност"– МВР под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по досъдебното производство е в активна фаза.

Вчера в РУО в Стара Загора бяха извършвани процесуално-следствените действия с оглед на събиране на доказателства за престъпление от общ характер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    В. П.
    А Боряна Петкова , Н-к отдел в РУО е на 63,но никой не я закача ! Има много заеми ,знае формулата на водата , пада си по алкохолици и умее да МЪЛЧИ ! Нали така е бе другарю П. И. !
  • 3
    2
    До 1
    Ами явно не са я изтърпяли още няколко месеца и са пенсионирали в ареста .
  • 4
    1
    Krasimira Ivanova
    Тази госпожа защо продължава да е началник на РУО, а не е пенсионирана досега, след като е навършила 62?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари