Обръщение на областния управител на Русе

3
Нека днес сведем глава и си припомним делото на тези, които в мрака на политическо и духовно робство хвърлиха първата искра на национално самосъзнание!
Нека днес сведем глава и си припомним делото на тези, които в мрака на политическо и духовно робство хвърлиха първата искра на национално самосъзнание!

ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ РУСЕ

ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ РУСЕ,

Поздравявам Ви по случай един от най-светлите и съкровени български празници – Денят на народните будители! Днес ние почитаме онези достойни и свободни българи, които положиха основите на съвременна България, но също изразяваме и признателност към всички настоящи будители, неуморно предаващи и утвърждаващи познанието като тържество и свобода на разума!

Нека днес сведем глава и си припомним делото на тези, които в мрака на политическо и духовно робство хвърлиха първата искра на национално самосъзнание! Не може да не бъде споменато делото на Паисий Хилендарски, чиято история е обръщение към всички, които никога не са търпели да бъдат угнетявани! Именно делото на будителите в ония далечни години е първата крачка, която българите правят в своята национално-политическа борба! И не случайно днес звучат необичайно правдиво думите „Напред! Народността не пада, там дето знанието живей!“.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ПОКЛОН ПРЕД РОДОЛЮБИВОТО ДЕЛО НА БЪЛГАРСКИТЕ БУДИТЕЛИ!

ГАЛИН ГРИГОРОВ

Областен управител на област Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари