Обръщение към изстрадалия, ограбен и унижен български народ

0
Ще ви го кажа директно – до четиридесет години България ще изчезне, българите ще изчезнат като народ
Ще ви го кажа директно – до четиридесет години България ще изчезне, българите ще изчезнат като народ

Призив – Обръщение

Към изстрадалия, ограбен и унижен български народ

Уважаеми сънародници,

Та нима не виждаме, че пред очите

на всички ни обществото ни се разпада,

Майка България си отива

Когато се касае за по-нататъшната съдба на родината ни, не може да правим повече компромиси с истината. Страната ни е доведена до състояние на трета национална катастрофа, несравнима с другите две нито по социално-икономическата разруха, нито по дадените жертви. Основна причина е властващото беззаконие, тоталният грабеж и наложеният геноцид върху собствения народ.

На 03.09.2016 г. споделихме тревогата си, запознавайки обществото с обширен материал с конкретни факти, цифри и имена. Материалът беше отразен в някои телевизии и все още некупените сайтове, където получи рекорден брой прочита и споделяния. Десетки уважавани от нас личности ни помолиха да оформим въпросния материал в брошура, книжка, тъй като изнесените  в него факти ще стават все по-актуални с всеки изминал ден. Нещо, в което ще се убедите и Вие, може да го прочетете тук. Въпросната книжка сме връчили персонално на всеки един член от ВСС, с мотото, че държавата ни е напълно разграден двор. Връчихме я и на над 40 водещи журналисти, както и на всички ръководители на политически партии, и на много отделни личности. В лична среща с президента Румен Радев, далеч преди президентските избори, не само връчихме въпросната книжка, а и споделихме тревогата си за окаяното състояние, в което се намира народът ни, за убийствената по мащаби корупция, румънския опит и др.

В потвърждение на нашите изводи в публичното пространство напоследък излезе убийствен доклад на комисаря по регионалната политика към ЕС, Йоханес Хан. Изнесените категорични данни и особено заключенията са стряскащи за всеки един от нас. Големият въпрос е защо един съдбовен за България документ, излезнал още през април 2013г., продължава да бъде скриван от българското общество. Ще цитираме макар и една малка част, и то със съкращения, от онези стряскащи и убийствени изводи и заключения:

Уважаеми дами и господа, колеги,

Знам, че това, което ще изложа пред вас, ще засегне особено болезнено българските ни колеги, но ние няма как да си закрием очите пред действителността, такава, каквато е... Дълго търсих точното заглавие на този документ и най-накрая се спрях на “България след българите”...

...Ще ви го кажа директно – до четиридесет години България ще изчезне, българите ще изчезнат като народ, и този процес е необратим...

Уникалното е, че изчезването на българите се дължи не на война, бедствия, епидемия или геноцид, а на изцяло икономически, политически и социални особености в тяхната народопсихология  ...Това е силно изразено в техните политици и бизнесмени. Те са крайни демагози и популисти, целящи да се доберат до властта, за да могат да се отдадат на корупция и да разпродадат богатствата на държавата. В стремежа  си към бързо забогатяване те ...изстискаха безмилостно силите, живота и здравето на своите съграждани. В резултат получиха едно болно, застаряващо население, а младата част от българите преобладаващо свързват щастието с възможността да емигрират и да се устроят в друга държава. В резултат на това населението на България през последните 23 години е намаляло с 1 600 000 души и не се вижда начин този процес да бъде спрян.

...България за последните години е загубила близо 260 000 жени в детеродна възраст... Оказа се, че българите не могат да излъчат от средите си хора, които наистина да милеят за държавата и бъдещето на нейните граждани. Процесите в България не биха могли да бъдат обърнати дори и по насилствен, революционен път, просто защото липсва необходимото количество млади, мислещи хора. Те предпочитат емиграцията. Българите изчезват поради загубата на вяра в собствените си възможности и значимост, те губят желание за живот, не виждат смисъл, обзети са от стрес, страх и апатия...

...в лицето на България ние имаме територия в рамките на Европейския съюз, която стремително се обезлюдява. Територия, която е стратегическа не само от геополитическа гледна точка, но и от климатична... Тук искам да предупредя, че едно такова обезлюдяване няма да остане незабелязано от другите глобални сили и тази територия надали ще остане за дълго ненаселена... През отминалия месец, в. “Милиет” публикува скандална карта на “Нова Турция”, където една голяма част от територията на България, която вече е територия от Европейския съюз, е обозначена като турска. Убеден съм, че подобно действие нямаше да бъде възможно, ако нямаше демографска криза в България...

И не на последно място, нашите партньори от САЩ преди време открито обявиха, че ромите са бъдещето на България и усилено работят с този етнос... като не е тайна, че по този начин си гарантират, че бъдещото население на тази територия ще бъде настроено проамерикански и ще защитава техните интереси на Балканите.

(Тук само ще вметнем, че тези амбиции и стремеж на нашия нов голям брат да продава националните ни интереси не са от днес, а от началото на самия преход. Случайно ли неотдавна техният посланик си позволи да определя бъдещето на една суверенна страна, каквато е нашата, като многонационална, мултиетническа и мултирелигиозна страна. Прочетете и се запознайте подробно във въпросната книжка на стр.7 как вторият секретар от американското посолство, г-н Войен, с пряката намеса на Ахмед Дохан и ДПС, масово турцизираха и ислямизираха изконното българско, родопско население. Същият г-н Войен наляво-надясно откриваше нови етноси – влашки, помашки. Финансираха и се опитаха да създадат дори и помашка партия. В една от поредните мисии в Родопите на същия този г-н Войен, в компанията на секретар от турското посолство, заявяват в джамията в град Якоруда – действайте (турцизирайте, ислямизирайте) Америка е зад вас! Всеки влиятелен родопчанин, който отстояваше родовия си корен беше привикван в Америка. Ползваха се всички прийоми на радикалния ислям, които са проблем сега на цяла Европа, финансирани от Саудитска Арабия и фондации на Сорос. Прочетете във въпросната книжка статията „Долари потурчват Родопите” на журналистката Валерия Велева от в. „Труд” и ще добиете точна представа. Не без тяхна помощ се откъсна живо месо от снагата на България.

Нещо, което турските поробители не можаха да постигнат за 500г., Ахмед Доган и ДПС, с помощта на въпросните господа от американското посолство и турската страна, направи само за няколко години, като записаха според статистиката 300 000 изконно българско население, че са турци, и че турският език им бил майчин, без да го знаят и говорят. Впоследствие за тези си противозаконни действия, г-н Войен беше изгонен от страната.

Прочетете и се запознайте с фактите, да видите истинското лице на сравнявания със светинята за всеки българин, какъвто е Левски, или Ахмед Доган. Кога е истински, чии национални интереси защитава?

На 12.06.1990 г. Ахмед Доган прави изявление или по-точно докладва пред турския дипломат Алев Калъч, цитирам: „Аз съм човек на делата... длъжен съм да изуча българите мохамедани на турски език и да ги приобщя към турската нация.”

Нещо повече, това не е единствено изявление в тази посока. На Втората национална конференция на ДПС в София, състояла се на 27-28.11.1993 г., в присъствието на президента на България, д-р Жельо Желев и голяма част от политическия елит, по същество той заявява: „Домогванията на Главния прокурор на Република България са свързани със статуквото на Западните Родопи и аз мога да кажа категорично, че няма да позволим на никого, в това число парламент, президент, правителство, изпълнителни органи, политически сили, да диктуват нашите права и свободи в този район. Съзнателно хвърлям ръкавицата в техните очи, нека този, който се осмели да реши съдбата на този район, да се опита да го направи... верижната реакция може да бъде толкова неочаквана и грандиозна, че на Европа ще и се наложи да чете твърде дълго балканската история преди да се осмели да помогне...”. Коя уважаваща себе си суверенна страна ще приеме без последствия тази гавра с Конституцията и държавността? За тази си противодържавна политика, обслужваща чужди нам имперски и геополитически интереси,  водена от Ахмед Доган, ще срещнете още редица категорични примери. Случайно ли той беше издигнат на върха на мафиотската пирамида и е в основата на всички престъпни схеми, по време на 27-годишния криминален преход?

Когато обаче се променят нещата в света, в геополитически и глобален план, той се стреми всячески да прикрие престъпната си дейност, извършена спрямо българското общество, представяйки се в новата си светлина като  спасител – обединител на нацията. Още по-важно е въпросният материал да се прочете от онези български граждани, които участват в тези противоконституционни партии и по тази начин я легитимират, ще се убедят по категоричен начин, че те са жестоко употребени. Не могат да убедят един нормален българин, че са влезнали във въпросните партии, заради либералните си политически убеждения. На тяхната съвест тежи съдбата на стотици хиляди български семейства и цели фамилии. На тяхната съвест ще тегне съдбата на десетки хиляди български деца – забулени, пашкуриляни, осъдени, без право на детство.  И докато Юда предаде Христос за 30 сребърника, то ние не знаем нашите мекерета – безродници, майцепродавци, хаджипенчовци, нарекли себе си държавници, политици за колко продадоха българщината и майка България. Те ще срещнат презрението не само на целия български народ, а и от собствените си фамилии! Ще се намери и новият Захари Стоянов.)

Общо взето, почти няма държава, както от глобалните играчи, така и от съседните на България страни, която да не си точи зъбите и да не си прави сметки как да приобщи тази територия към себе си... И тук идва най-важният въпрос – как в този сблъсък на интереси ние можем да действаме в защита на нашите собствени. Ясно е, че на българите не можем да разчитаме, те изчезват от игралната маса. Една част се разпиляват, други измират. Няма смисъл нито да ги подпомагаме, нито да им отпускаме пари от еврофондовете, тъй като те отиват в джобовете на управляващите и техните приближени, и ефектът върху цялостното състояние на държавата е дори отрицателен, защото обезверени от несправедливостта и беззаконието, все повече българи решават да емигрират.

Ако обаче българите не намират сили и воля да се борят за своята държава, ако са готови да я напуснат и да я изоставят без жал, без дори най-малък опит за съпротива, ние не бива да допускаме да изгубим територията й. Затова предлагам следното: да създадем програма за заселване на територията на България с европейски граждани от останалата част на съюза. ...като субсидираме всеки, който реши да потърси там своя нов дом. Смятам, че на всяка държава може да бъде отпусната квота за брой лица, желаещи да се заселят на територията на България, като тези хора бъдат подпомагани от нас да се включат в местното управление, за да могат да променят ситуацията към по-добра за Евросъюза.

Територията на България има голям потенциал за развитие както в сферата на земеделието, така и в сферата на туризма, но за да се случи това, управлението на страната трябва да бъде отнето от ръцете на олигархичната българска върхушка, което няма да бъде трудно, ако успеем да заселим там десет милиона европейци, които да създадат своя партия, която чрез избори да поеме властта по един мирен и демократичен начин. Българите, които пожелаят, ще могат да се завърнат в територията си, те няма да ни пречат.

Убедил съм се, че българите нямат нужда от държава, те си имат история, с която да се гордеят. Така виждам аз България след българите...

Каква тъжна присъда се отрежда на милата ни родина.

В тази посока, че България и българското общество изчезват, наскоро прочетохме и в констатациите на годишния доклад на ЦРУ.

Ако се отнасяме с предубеждение към тревожните сигнали и оценките отвън, то не може да не вярваме на последователния Акад. Петър Иванов от Центъра за демографска политика, който от години бие камбаната, че демографската катастрофа в страната ни е почти вече необратима, като се обосновава на конкретни анализи, факти и сравнения с останалия свят, че превзехме почти всички световни върхове – на второ място по смъртност след Лесото, оглавихме и световната класация по самоубийствата. Освен това стотици хиляди наши сънародници се простиха преждевременно с живота си под наложения геноцид, мизерия, глад, студ и липса на лекарства.

На този фон, на тази ужасяваща картина за страната ни, нашите псевдополитици и управници, водени отново от алчността, продължават с престъпните си схеми да ограбват и обезкървяват все повече и повече икономиката ни. Корупцията достигна убийствени размери. Сами виждате, че дори констатации, не къде да е, а в Народното събрание, са категорични. Обществото ни е безсилно пред партийно-политическата мафия – олигархията. Само няколко примера:

  • Над 6 милиарда се откраднаха от „КТБ”.
  • Оградата по границата, когато се строеше от държавата ни струваше 250 000 лв. на километър, а когато без търг се повери на мафията, километърът ни струва вече милион, или 4 пъти по-скъпо.
  • За санирането в Народното събрание се представиха договори, и се внесоха в прокуратурата, надвишаващи 3, та и 4 пъти реалната цена, но да вземем дори и само 30% присвояване, в което никой не трябва да се съмнява, това ще рече 600 млн. лв. злоупотреба.
  • Брокерите, оглавяващи обръчите от фирми на олигархията, доказано със съдебни решения, присвояват 60-70, та и 82% от сумата отпусната целево за дадената обществена поръчка, която по закон никой няма право да обсебва, присвоява и отклонява, а с останалата част подизпълнителите трябва да завършат въпросния обект. Това, разбира се, се отразява, преди всичко, на качествата и се принуждават в много от случаите  неправомерно да завишават както количествата, така и цените, с което отново утежняват бюджета.
  • Злоупотреба от 90 млн. лв., доказана в доклада на Сметна палата, потвърдена и от финансистът на Община Варна, както и зам.- кметът по финансите, които имат пряко отношение към конкретното финансиране, установена и в ревизионния акт на АДФИ, се узаконява само с едно изречение: „За нарушаване на ЗОП на кмета Кирил Йорданов е съставен административен акт”. Такива констатации, само за краткия ревизионен период на кмета Кирил Йорданов, са над 10-15. В много от случаите четем, че не е наложен дори и административен акт, поради изтичане на срока. Умишлено нарушаване на законността, за сметка на присвояване на стотици милиони левове.

Уважаеми сънародници,

Този тотален разпад на държавността ни не е случаен, а съвсем целенасочен и дирижиран. Той обслужва не само нашите алчни, продажни, престъпни безродници, а и чужди нам доктрини и имперски амбиции. България си отива и от криворазбраната недосегаемост, несменяемост, ненаказуемост на българския магистрат. Услужливо предоставихме безвъзмездно военни бази на новите си покровители, чиито пъклени планове, сами видяхте. Услужливо си разбихме армията, нарязахме ракетите, съсипахме промишлеността и селското си стопанство, лишихме населението си от препитание, от доходи. Пред българското общество седи дилема за по-нататъшното съществувание на милата ни родина. Мъдреците са го казали, че когато държавата е на колене, народът трябва да се изправи.

Ето защо ние предлагаме след изборите, които всички знаем, че са предрешени, олигархията-мафията ще се стреми на всяка цена да запази и бетонира статуквото, ако трябва с цената на най-безпринципни коалиции, да отправим призив, или по-точно ултиматум към новоизбраните народни представители в 44-то Народно събрание –  Първите закони, които ще бъдат гласувани, да бъдат онези, които ще издигнат върховенството на закона и ще върнат час по-скоро реда и справедливостта в обществото, а именно:

  1. Безусловно приложение на румънския опит в борбата им с корупцията по високите етажи (опит, който доказа и утвърди своите предимства и получи признание от цяла Европа).
  2. Отмяна със задна дата на Закона за давността. Не може да има давност за онези, които използваха властта си и ограбиха собствения си народ!
  3. Отмяна със задна дата на Закона за злоупотреби за стотици милиони левове, прикривани зад колективните решения.
  4. Преразглеждане или одит на цялата криминална приватизация, злоуптребите с обществените поръчки, концесиите и заробващите страната ни договори.
  5. Търсене на съдебна отговорност на конкретно виновните за националната катастрофа, довела страната до това унизително състояние.

Ние не се съмняваме, че нашето предложение ще получи широка подкрепа от всички слоеве на нашето общество. На първата среща, която ще направим непосредствено след изборите, вероятно предложенията ще бъдат разширени и допълнени. Ще възложим на юристите да подготвят петицията в правен ред, която ще бъде персонално връчена на всеки един от 240-те депутати. Ако и този път те не зачетат волята на суверена, на тези, които са ги изпратили в Народното събрание и продължават да изпълняват волята на олигархията-мафията и да разиграват 27-годишния театър, ще се убедят, че това ще бъде последното им представление. Този път, ще бъдат изхвърлени най-позорно. Ще призовем още сега унижения и ограбен български народ на всенароден протест по примера на съседна Румъния. Ние най-после трябва да си повярваме, че истината, правдата е на наша страна. Тя ни е гарантирана и по Конституция. Няма обяснение, стотици хиляди наши предци жертваха живота си, за да я има днес България, а ние сме готови да я предадем, заради 10 или 20 безсънни нощи. При това управляващите ще понесат отговорността, ако ескалацията в обществото прехвърли своите граници и стане неуправляема, защото търпимостта в обществото си има предел.

Ще връчим въпросната петиция-предложение най-вече на президента Радев. За нас той си остава светъл лъч на промяната, въпреки тежкото наследство, което поема. Но окончателно ще се убедим, ще оправдае ли той огромните надежди с гласуваното му доверие, избирайки го за президент? Ще ползва ли той конституционното си право с обръщение към нацията и най-вече като председателстващ Комисията по национална сигурност да постави пред българското общество дилемата – от една страна народа и по-нататъшното съществувание на родината ни, от друга партийно-политическата мафия, олигархията, защото няма по-голяма заплаха за националната ни сигурност от убийствената корупция, която властва в обществото. Или по-просто казано: да обяви явлението – мафията или народа. Ще застане ли той по примера на румънския си колега с лицето, с присъствието си, начело на справедливите искания на собствения му народ.

Ще отправим исканията си, а оттам и своя тест и към новите попълнения в Народното събрание, доказани личности като ген. Костадин Попов, Тома Томов, Елена Йончева, Проф. Иво Христов и др. достойни българи  - готови ли са те да бъдат употребени и станат проводници на досегашната грабителска политика или ще изразят ясно и категорично тяхното мнение по конкретните наши предложения.

Ще тестваме като изпратим конкретното предложение и до всички парламентарно-представени партии, готови ли са те за онази така необходима кардинална промяна, която ще гарантира реда и справедливостта в обществото, а оттам и по-нататъшното съществувание на милата ни родина.

Наложително е за реализацията на тази национална кауза да предприемем конкретни действия. Ето и нашите предложения от преди 7 месеца, споделени във въпросната книжка. След широко разяснителна работа или обществен дебат да се свика общонароден събор или т.нар. народен сговор във Велико Търново, първо, като имаме предвид историческата му даденост, и второ, географското му разположение. Наложително е съборът да бъде съпътстван с общонароден молебен в цялата страна! Да запалим свещ, да се помолим на Господ да ни помогне и отърве от това проклятие! Крайно време е да се върнем към вярата в себе си, в Бога, в доброто. Крайно време е тези алчни, престъпни, продажни безродници да срещнат презрението на един цял народ, че именно те са проклятието, довели народа си до просешка тояга. Българското общество се нуждае от смяна на политическия модел, от нов обществен договор. Обществото ни се нуждае от държавници и политици с български дух, морал и достойнство.

Да загърбим различията си, да се обединим и сложим най-после началото на истинското възраждане, възкръсване на изстрадалата ни родина.

СДРУЖЕНИЕ „СЪГРАЖДАНЕ”

Игнат Раденков - Гр. Варна 23.03.2017г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари