Областният управител на Русе насрочи консултациите за РИК

0
Поканени за участие са всички парламентарно представени партии и коалиции, като в консултациите могат да участват и други партии, които не са парламентарно представени
Поканени за участие са всички парламентарно представени партии и коалиции, като в консултациите могат да участват и други партии, които не са парламентарно представени Снимка: iStock

Областният управител на Русе Борислав Българинов насочи консултациите за състава на Районната избирателна комисия в Русе за предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент на Република България

Те ще се състоят в петък (17-и септември) от 09.30 ч. в Зала 1 на Областна администрация – Русе и ще бъдат водени от областния управител Борислав Българинов и главния секретар Симеон Иванов.

Поканени за участие са всички парламентарно представени партии и коалиции, като в консултациите могат да участват и други партии, които не са парламентарно представени.

Представителите на съответните политически партии и коалиции следва преди провеждането на консултациите да депозират в деловодството на Областна администрация – Русе необходимите документи съгласно чл. 60, ал. 3 и ал. 4 от Изборния кодекс. Предложените от за членове на РИК – Русе лица трябва да отговарят на изискванията на Изборния кодекс.

Консултациите ще се проведат в условия на публичност и откритост с присъствие на граждани и медии според капацитета на залата и при спазване на противоепидемичните мерки.

Припомняме, че назначаването на Районната избирателна комисия става от Централната избирателна комисия след проведени консултации с партиите и коалициите. Централната избирателна комисия назначава съответната Районна избирателна комисия за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 24.09.2021 г. включително.

Пълният текст на обявлението за консултации може да прочетете на следния уеб адрес: https://www.ruse.bg/na-17-septemvri-shte-se-provedat-konsultacii-za-naznachavane-na-raionna-izbiratelna-komisiya-ruse.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама във фитнеса:
- С колко клякаш?
- С триста.
- Килограма?!
- Зора.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари