Днес в Русе ще се проведат консултациите за състава на РИК

0
За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции в 45-то Народно събрание. В консултациите могат да вземат участие и други партии, които не са парламентарно представени
За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции в 45-то Народно събрание. В консултациите могат да вземат участие и други партии, които не са парламентарно представени

Днес от 11.00 ч. в Зала 1 на Областна администрация – Русе ще се проведат консултации за състава на Районната избирателна комисия в крайдунавския град за предстоящите на 11 юли тази година избори за народни представители

Консултациите ще бъдат водени от заместник областния управител Валентин Колев и главния секретар на администрацията Симеон Иванов.

Припомняме, че за участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции в 45-то Народно събрание. В консултациите могат да вземат участие и други партии, които не са парламентарно представени.

Представителите на съответните политически партии и коалиции следва да депозират преди това необходимите документи съгласно Решение №5-НС от 12.05.2021 г. на Централната избирателна комисия. Предложените лица трябва да отговарят на изискванията на Изборния кодекс.

Консултациите ще се проведат в условия на публичност и откритост с присъствие на граждани и медии според капацитета на залата и при спазване на противоепидемичните мерки.

Назначаването на Районната избирателна комисия става от Централната избирателна комисия след проведени консултации с партиите и коалициите. Централната избирателна комисия назначава съответната Районна избирателна комисия за всеки район до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 21.05.2021 г. включително.

Пълният текст на обявлението на областния управител може да бъде прочетен на следния уеб адрес: https://www.ruse.bg/obyavlenie-otnosno-konsultacii-za-naznachavane-na-raionna-izbiratelna-komisiya-ruse-za-proizvejdane-na-izborite-za-narodni-predstaviteli-nasrocheni-za-11-yuli-2021-godina.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Девизът на ергена:
"По-добре само мляко в хладилника, отколкото крава в кухнята."

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари