Областна администрация - Русе ще съдейства за извършване на профилактика на емблематичния за града часовник

2
Устройството, което е на повече от век, работи безпроблемно до момента​
Устройството, което е на повече от век, работи безпроблемно до момента​ Снимка: Областна администрация - Русе

Устройството, което е на повече от век, работи безпроблемно до момента​

Областната администрация ще съдейства за извършване на профилактика на емблематичния за русенци часовник, намиращ се в сградата на бившата банка „Гирдап“. Това ще стане след проучване на техническите възможности за реализиране на идеята.

Инициативата е на областния управител Анатоли Станев и е породена от спирането на часовника за три дни, без да има ясна причина. Устройството, което е на повече от век, работи безпроблемно към момента и показва часа напълно точно. Припомняме, че от 13 октомври 2017 година за часовника безвъзмездно се грижи Александър Първанов, който е приятел и сподвижник на Сдружение „РусчукБГ“. Гонгът на часовника се чува на всеки кръгъл час, а от 2018 година всяка Коледа и по повод 24 май звученето напомня на мелодии, свързани със съответния празник. 

Преди години отново благодарение на ръководството на Областната администрация в лицето на бившия областен управител Галин Григоров бе сложен специален капак върху вътрешния механизъм на часовника, който да го предпазва от вредни въздействия.

От Областната управа се ангажират да съдействат перманентно за поддръжката на една от емблемите на „Малката Виена“. „Този часовник е част от културното наследство на Русе и е пример за неговия европейски дух. Той е емблематичен за русенци. Няма как да останем безразлични към него“, заяви Станев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Winner
    Как се ангажираш " перманентно" и оказваш съдействие за нещо, което е твоя собственост-държавна т.е твое задължение,че и правиш новина от това?!?Остап Бендер, пасти да яде!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари