Облачно, с валежи и мъгла, но пролетта е на път!

0
Пролетта е на път, а с нея идват и слънчевите дни, топлината и цъфналите дървета
Пролетта е на път, а с нея идват и слънчевите дни, топлината и цъфналите дървета

Пролетта е на път, а с нея идват и слънчевите дни, топлината и цъфналите дървета

След слънчевите дни от началото на седмицата, времето ще се промени. През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време. На много места в Западна и Централна България ще вали дъжд, а в планините над 1800 м - сняг. Не се обезкуражавайте, валежите ще са слаби, само в крайните югозападни райони ще са по-значителни.

Вятърът ще е слаб до умерен от изток-североизток, но не е силен, така че не е нужно да се омрачавате.

Температурите ще се понижат леко. Минималните ще са между 5° и 10°, а максималните - между 12° и 17°. В София минималната температура ще е около 6°, а максималната - около 12°.

По Черноморието ще е облачно, преди обяд на места и мъгливо. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°.

В планините ще е облачно, по билата и мъгливо. На много места в масивите от Западна и Централна България ще вали дъжд, над 1800 м - сняг. Ще духа силен, по високите части и бурен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 7°, на 2000 м - около 0°.

В събота ще бъде предимно облачно. На места, главно в Западна и Централна България, ще има слаби валежи от дъжд, в планините над 2000 м - от слаб сняг. Вятърът ще е от североизток, слаб, по Черноморието - до умерен. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 8° и 13°.

В неделя времето ще се оправи! Вятърът ще стихне. Сутринта ще е предимно облачно, но само на отделни места в планините ще превали слабо. През деня облачността ще се разкъсва и ще намалява, след обяд над много райони ще е до предимно слънчево. Минималните температури ще се понижат с 2-3 градуса, а дневните ще се повишат слабо.

Така че, не се обезкуражавайте от облаците и валежите! Пролетта е на път, а с нея идват и слънчевите дни, топлината и цъфналите дървета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари