Обама отказа да се срещне с Ердоган

0
Ердоган заминава за САЩ за среща по ядрената сигурност
Ердоган заминава за САЩ за среща по ядрената сигурност

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заминава днес на петдневно посещение в Съединените щати, за да участва в започващата в петък световна среща на върха за ядрената сигурност. Ердоган ще има редица срещи, включително с представители на еврейски организации, и ще открие турско-американски културен център в Мериленд, създаден с подкрепата на Анкара.

Засега не е известно дали ще се състои двустранна среща между Ердоган и американския президент Барак Обама, предаде БНР.

Говорителят на турското президентство Ибрахим Калън заяви, че се работи по въпроса. В медийното пространство обаче се появиха информации, че Обама е отказал да се срещне с турския лидер, чиято страна е важен съюзник в борбата срещу групировката "Ислямска държава".

Междувременно британската телевизия "Скай нюз" съобщи, че "Ислямска държава" има "напреднали планове" да убие еврейски деца в Турция, като нападне детски градини, училища и младежки центрове. Информацията за заплахата дошла от шестима души, арестувани миналата седмица в южния турски град Газиантеп. Агенция Ройтерс не е успяла да провери информацията, а турски официални лица не са били открити до момента за коментар. 

Израел обаче посъветва вчера гражданите си в Турция да напуснат "възможно най-скоро" страната.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари