Нямаме повече деца за убиване!

1

Няма да спрем! Всяка неделя протести срещу убийците с шофьорски книжки

Граждани се събраха на национален протест в столицата срещу войната по пътищата, организиран от близки на загинали в катастрофи.

Протестните плакати гласят "Справедливост за Васко, Георги и Светли", "Политиците, убийци на народа".

След това протестиращите ще се отправят към пешеходната пътека на ул. "Шишман" и ул. "Гурко", където загина 15-годишният Филип, който миналата събота беше пометен от пиян шофьор.

Петя Иванова е доведена майка на Васко, който беше зверски убит на 18 ноември 2020 г. на пътя. „Ние получихме Васко в закован ковчег и не можахме да се сбогуваме с него“, разказа жената, цитирана от БГНЕС.

Заедно с още 54 семейства настояват за спешна лидерска среща с всички лидери на парламентарни групи, затова че чакат с години експертиза, с месеци – кръвните тестове. „Чакаме с години съдебни дела. През това време убийците са на свобода с шофьорски книжки. Те продължават да шофират. Те се чувстват безнаказани. Те знаят, че няма проблем да се качиш пиян, дрогиран и да настъпиш газта, да премажеш деца, да убиеш Явор и Ани, да убиеш Филип на пешеходна пътека и да продължиш живота си по начина, по който е бил сега“, заяви Петя Иванова.

Жената е категорична, че не може убиец на три деца и двама полуинвалиди трета година да обикаля по морските курорти. „Няма да спрем! Всяка неделя в 18:00 ч. в цяла България започват протести, заедно с майката на Митко от Цалапица, докато господата депутати не осъзнаят за какво са вътре и няма тази спешна лидерска среща, за която 3 г. всички родители се борим“, обяви тя.

Петя Иванова подчерта, че ако има много тежки присъди и незабавно се влиза в затвора, следващият, който ще се качи пиян в колата, ще си помисли дали да го направи. Тя добави, че депутатите не са запознати с пътния травматизъм и правят промени на парче.

Само че нашите деца плащат цената. Утре искам всички 240 депутати да се съберат и да отидат пред майката на Филип на погребението и да я погледнат право в очите и да ѝ обяснят защо поредният пиян джигит на пътя уби Филип само на 14 г., защото той не е навършил 15 г. Да обяснят на родителите на Явор и Ани защо тяхното дете е в гроба, убиецът е на свобода срещу подписка. Да обяснят на родителите на Васко, Георги, Светли защо убиец на три деца трета година продължава да обикаля заведенията. Да излязат всичките тези 240 депутати и да дадат обяснение“, каза още почернената майка.

Константин Поборников е учител в столично училище. „Причината, поради която съм тук, е фактът, че в последна време ставаме свидетели на все повече странности. Крайно време е хората, които отговарят за това, да започнат да следват законите, които самите те са избрали да следват под някаква форма“, каза той.

Според него чувството за безнаказаност не е само при шофьорите, които се качват зад волана пияни и дрогирани. „На всяко едно кръстовище в столицата, и на само в столицата, има камери и могат веднага да се намерят хората, които карат с превишена скорост, минават на червено, не спазват някакви знаци за движение по пътищата. Просто трябва воля за това, че тези хора трябва да си понесат наказанието за това, че са направили нещо, което е извън рамките на закона“, отбеляза протестиращият. Неговият призив към хората е да спазват законите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари