Нямаме пари за членския внос в НАТО

0
Нямаме пари за членския внос в НАТО

Бюджетът на Министерство на отбраната е съкратен в такива размери, че страната ни няма да може да си плати членския внос за НАТО и ще отложи плащания по договори с Русия, оплака се в Министерство на отбраната служебният министър Велизар Шаламанов, пише "Всеки ден".

Парите за МО бяха отрязани с 99,8 млн. лв. и много от плащанията ще бъдат спрени или забавени. Така приоритет ще бъдат плащанията за гориво и планираните учения. Бюджетът на военно ведомство е намален от над 1 млрд. лв. през юли до 988 млн. лв. в момента, което е само 1,21% от БВП. Процентното разпределение на тези пари е 90% за труд и 9% за режийни и издръжка на мисиите ни зад граница и едва малко над 1% за инвестиции.

Министър Шаламанов посочи, че ще бъдат дадени 3,6 млн. лв. за мисиите ни зад граница и 2 млн. лв. за разходи и договори за експлоатация на техника. Той посочи още, че само един от договорите с Русия, който е за ремонт на двигателите на МИГ-29, е в размер на 14 млн. лв.

Въпреки лошото финансово състояние на министерството, служебният министър заяви, че не се предвиждат съкращения на хора в рамките на двата месеца.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари